Lise'den geçici mezun olan öğrenci Yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırabilecek mi?

MEB, ortaöğretim kurumundan mezun olamamış ve geçici mezuniyet almış lise öğrencisinin Yükseköğretim kurumuna yerleşip yerleşemeyeceği ile ilgili kayıt işlemleri ile ilgili resmi bir yazı yayımladı.

Lise'den geçici mezun olan öğrenci Yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırabilecek mi?
25 Temmuz 2016 Pazartesi 12:13

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretim Genel Müdürlüğü,  2016 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Snavı sonucunda bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazandığı halde, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan öğrencilerin kazandığı yükseköğretim programına geçici kayıt yaptırabileceklerine yönelik ilgili yazının incelendiğini ifade etti. 

Öğrencilerin ve velilerin merak ettiği sorunun cevabını verdi. Buna göre 30 Aralık 2016 tarihine kadar ortaöğretim kurumundan mezun olduklarına dair belgeyi getiren öğrencilerin asıl kayıtlarının Yükseköğretim kurumlarında yapılacağı belirtildi. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.