İsmet Yılmaz'dan, öğretmene rotasyon ve ücretli öğretmenlik açıklaması

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Maarif Vakfı Kanun Tasarısı görüşmelerinde, öğretmenlere rotasyon ve ücretli öğretmenlik ile ilgili açıklamada bulundu. Ağustos ataması son durum ne oldu? Öğretmene rotasyon bu sene yapılacak mı? Detaylar haberimizde.

İsmet Yılmaz'dan, öğretmene rotasyon ve ücretli öğretmenlik açıklaması
16 Haziran 2016 Perşembe 10:00

Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda görüşülen Maarif Vakfı Kanun Tasarısı toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde gündem oluşturan öğretmenlere rotasyon ile ilgili konuşan İsmet Yılmaz, rotasyon uygulamasıyla ilgili, henüz değerlendirdiklerini ve kesin bir karar verilmediğini dile getirdi.

Türkiye'de resmi kurumlarda 853 bin 916 öğretmenin görev aldığını ifade eden İsmet Yılmaz, yöneticilerle birlikte bu sayının 1 milyonu geçtiğini belirtti. Yılmaz, ücretli öğretmen sayısının da 43 bin 133 olduğunu söyleyerek, ücretli öğretmen çalıştırmak mı? sorusuna cevap verdi.

Ücretli öğretmenlik

MEB Bakanı ücretli öğretmen çalıştırmak doğru mu? sorusuna "kesinlikle doğru değil" cevabını verdi. Yılmaz, "Doğru olduğunu söylemiyoruz, kesinlikle doğru değil. Doğru olanı kadrolu öğretmen. Bir doğrusu var, bir de hayatın gerçeği var. Güneydoğu'ya öğretmen atıyoruz, bir yıl sonra yüzde 90'a yakını geri dönüyor, mazeret ataması ya da eş tayini nedeniyle. Eş tayiniyle atamasak, 'aile bütünleşmesini sağlamıyorsunuz' denilecek. Güneydoğu'da birilerini tutmamız lazım. Ücretli öğretmen de sözleşmeli öğretmen de var." dedi.

Yeni Bir yasa getireceklerini ve öğretmenleri 5 yıl Güneydoğu'da daha sonrasında kadroya alacaklarını söyleyen İsmet Yılmaz, 8 yıl çalışan öğretmenlere Türkiye'nin neresine gitmek isterlerse ona imkan vereceklerini ifade etti. Bazı illerde öğretmen fazlası olduğunu dile getiren İsmet Yılmaz,  herkesi yüzde 100 kadrolu yaptıklarında mazeret nedeniyle kimseyi bir yere atayamacaklarını söyledi.

Suan kadrolu öğretmenlikte yüzde 94'lik bir doluluk oranı olduğunu belirten Yılmaz, Yüzde 6 gibi bir boşluğun mazeretten dolayı yer değiştirmeye neden olduğunu, yoksa yüzde 100'ünü doldurulduğunda, iller arasında atama yapma imkanı kalmadığını söyledi.

Ağustos'ta öğretmen ataması yok 

MEB Bakanı Ağustos ayında atama bekleyen öğretmenleri birkez daha üzerek,  "Ağustos ayında atamamız yok dedik, inşallah şubatta atama yapacağız." diye tekrarladı.

Öğretmene Rotasyonu değerlendiriyoruz, artısına eksisine bakıyoruz

Son zamanlarda çokça konuşulan öğretmene rotasyon konusunda İsmet Yılmaz , "Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." değerlendirmesinde bulundu. Eğitimin kalitesi arttırmak için çabaladıklarını ve çalıştıklarını söyleyen İsmet Yılmaz, bir öğretmenin uzun yıllar aynı okulda görev aldıktan sonra başka bir okula göndermenin sağlıklı olup olmadığını değerlendirdiklerini ifade etti. Yılmaz, "Biz gerçekten eğitimin kalitesini arttırmak istiyoruz. Bir öğretmen bir okulda 12 yıl kaldıktan sonra başka okula göndermek iyi mi olur, kötü mu olur? Benim kardeşim öğretmen, hepimizin ailesinde öğretmen var. Emekli oluncaya kadar 24-25 yılda iki okul değiştirecek. Ömür boyu bir yerde kalması ne kadar doğru? Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." diye konuştu.

 


Etiketler; #ismet yılmaz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fuat Avni - 8 yıl önce
YAZIKLAR OLSUN!siz acaba eğitimci misiniz? Bu ülkede mesleğe atanırken koşar adımlarla ''Ülkemizin her yerinde çalışabilir...'' raporları alıp ta mesleğe başlayınca ülkemizi sadece görev başladığın okul, semt,ilçe,il...görmek ne kadar doğru?Bu ülkeyi seven herkes doğuya da ,batıya da gider...100 binlerce TSK-Emniyet-savcı-hakimin ...gittiği gibi....Bu devlet ;bu meb hiçbir öğretmene atandığı okulda emekli olacaksın diye bir garanti vermemiştir!!!Varsa böyle bir kanun ,gnelge, yönetmelik söyleyin biz de bilelim!Bu ülkenin doğusuna atanan 100 binlerce içinde general de dahil asker, polis,hakim,savcının siz hiç doğuya giderken ''Ben çalışamam, ben yapamam, aile düzenim,çocuklarım vb bahaneler ürettiğini duydunuz,gördünüz mü:::Üretemezler çünkü kanun bu izni vermez! Direk istifalarını sunmalarını ister...Doğuya gidip senelerce çalışan hakettiği halde batıya gelemeyenlerin suçu ne? Birileri 1 yılda doğudan kaçarken...
Avatar
Siz rotasyona uğrayın - 8 yıl önce
Daha koltuğa oturmadan, öğretmenlere rotasyonla sıkıntı verin sn Bakan. Tebrik ediyorum. Allah sizi bildiği gibi yapsın.
Misafir Avatar
muhsin - 8 yıl önce @Siz rotasyona uğrayın
biz mesleğe atanırken, Kimse bize atandığımız okulda,semtte,ilçede,ilde,bölgede emekli olacaksın diye bir garanti vermedi sanırım!...Aksini söyleyen varsa buyursun ispat etsin...
Avatar
köy öğretmeni - 8 yıl önce
Acilen yapılmalıdır! her gün şehitler veriyoruz...burdaki öğrtmenler İstiklal Marşı okutmazlarken (okutanlarda batılı arkadaşlardan çekindikleri için) ,burda asker,polis,devlet düşmanı öğrenciler yetiştirlirken Rotasyon acilen gelmelidir!!! Doğudan batıya-batıdan doğuya hem de hemen !!
Avatar
öğretmen - 8 yıl önce
yapın bakanım yapın.zaten ak parti döneminde kafamız hiç rahat etmedi ki..eğitimin kalitesi öğretmeni yerinden yurdundan etmekle mi artacak.
Avatar
Mete Han - 8 yıl önce
Sayın bakanımızı destekliyoruz! Terörün önüne geçebilmek için rotasyon değil SİRKÜLASYON şart...doğudakilerin batıya-batıdakilerin doğuya gitmeleri acilen gereklidir...yoksa bu ülkede TERÖR bitmez!!!
Avatar
Sevdenur - 8 yıl önce
Hee.nisanlim da beni 8 yil bekleyecek dimi...hadi diyelim bn sonra yenisini buldum artik o yastan sonra kör topal Allah ne verdiyse...ya evliler ne yapsin.giden hatunlarn kocalari bir iki yila skilip hanimi bosar giden beylern hanmlari da psikiyatri servislernde cürr.cocuklar annesiz yada babasiz basariszlik ve uyusturucu tuzagina düser.askeriye degil burasi bakanim meb meb.daha vicdanli cözüm lutfen ! Mesaiyi ve istisareyi arttirin Allah askina.insanlarin hayatini karartmak vebaldr hmde cok büyük vebal ! Arkanzdan rahmet okutun
Avatar
Öğretmen - 8 yıl önce
Sayın bakan sizden önceki bakan artısını eksisini tespit edememiş mi acaba? Ayrıca gençen yazı zehir ettiniz, bu yazı da mı zehir edeceksiniz. Yeter, elinizi öğretmenin üzerinden çekin. Hizmet etmek istiyorsanız sınıfları eskisi gibi 30 öğrenciye düşürün, bu şekilde kadrolaşmaya artık son verin.
Avatar
Özge - 8 yıl önce
Akıllı olun biraz her ilden öğretmen var herkes kendi memleketin çocuklarını daha iyi yetiştirir Doğuda kim koruyor eğitim neferlerini. Mangalda kül bırakmayanlar maaşları iyileştirsin