Formasyonlu memura müjde! Öğretmenlik yolu açıldı

MEB'deki öğretmen açığı nedeniyle formasyonu olan memurlara öğretmenlik yolu açıldı. 2 Kasım sın başvuru tarihi. İşte adaylarda aranan başvuru şartları...

Formasyonlu memura müjde! Öğretmenlik yolu açıldı
01 Kasım 2016 Salı 09:24

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kamudan ihraçlar nedeniyle bakanlıkta oluşan öğretmen açığını doldurmak için yeni ve farkı yöntem uygulayacağı öğrenildi. Vatan'da yer alan habere göre bakanlık 3753 sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın geçici 15. maddesini dayanak göstererek kurumlar arası naklen atama yoluyla öğretmen alımı yapacak. 

Formasyona sahip olan adaylarda başvuru yapabilmeleri için 2014 sonrası memuriyete atanmış ve asaleti tastik olan memurlardan olması şartı aranıyor. Şarta sahip olan memurlar  illerdeki duruma göre  boş olan kadrolara atayacak.

2 Kasım'a kadar başvuru yapacak olan adaylar valilikten başvurularını yapabilecek. Valiliğe yapılan başvuru ön başvuru olarak kabul edileceği belirtilirken gerekli şartları sağlayanlar sınavsız olarak boş kadrolara yerleştirilecek. Aday olan memurlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yer alan linkten başvurularını yapabilecek. Başvuru formunun çıktısını alan memurlar istenilen belgelerle birlikte il milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak.

Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yer alan genel şartlara uygun olması gerekiyor.

Başvuru için şartlar:

- Herhangi bir kamu kuruluşuna Temmuz 2014 ve daha sonraki bir tarihte atanmış ve halen görev yapıyor olmak.

- Başvurunun son günü başvuran kişinin devlet memurluğundaki adaylığının kaldırılmış olması gerekiyor.

- Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararlara uygun olacak.

- Ortaöğretim Alan Öğretmenliği ve Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı sertifikasına sahip olmak.

- Yurt dışında eğitim alanların ya da pedagojik formasyon sertifikasını yabancı kuruluşlardan alanların denkliklerinin olması.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.