Daha fazla sınav görevi almak isteyen öğretmenler dikkat!

MEB, 11-12 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilecek Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu 3. Dönem sınavlarına ilişkin yazı yayımladı.

Daha fazla sınav görevi almak isteyen öğretmenler dikkat!
07 Haziran 2016 Salı 16:08

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Müdürlüklerine, 11-12 Haziran 2016 Açıköğretim Lisesi Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu 3. Dönem sınavlarına ilişkin yazı gönderdi. Yazıda AÖL, AÖML ve AÖO sınavlarında uyulması gereken kurallar belirtildi. Bununla birlikte, sınav görevlerine zamanında gelen ve görevini eksiksiz yerine getiren öğretmenlerin daha çok görev alması sağlanacağı belirtildi.

MEB tarafından gönderilen yazıda,

"11-12 Haziran 2016 tarihinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu 3. Dönem sınavlarına yaklaşık 1 milyon öğrencimiz girecektir. Bina yöneticilerine salon görevlilerine, sınav sonrası değerlendirme aşamalarını etkileyen aşağıdaki hususların tebliğ edilmesi,

* Bina yöneticileri, salonların yerleştirilmesini yaparken, okullara önceden gönderilen salon aday yoklama listesinde belirtilen Alacağı Hizmet bölümünde "Alt Kat Salonlarda Sınav Hizmeti" yazan salonları öncelikli olarak giriş kattan başlayarak, yerleştirecek daha sonra salon numarasına göre diğer salonları yerleştirecektir.

* Salon görevlileri, salon aday yoklama listesinde belirtilen öğrencileri; adı, soyadı, salon ve sıra numarasını kontrol ederek salona almalı, cevap kağıtlarını öğrenci kimlik bilgilerini kontrol ederek dağıtılmalı, Sınav güvenliğinin sağlanması için ilk 30 dakikadan önce hiçbir adayı dışarı çıkarmamalı ve 30 dakika sonunda çıkan adayların en az bir soruyu cevaplamaları tavsiye edilmelidir.

* Salon görevlileri, sınav başladığında salona gelmeyen öğrencilerin cevap kağıdını sıra üzerine bırakmamalı, sınav başladıktan sonra 20 dakika içinde salona gelmeyen öğrenciler için Salon Aday Yoklama Listesinde belirtilen "GİRMEDİ" alanına ve cevap kâğıdındaki "ADAY SINAVA GİRMEDİ" alanı kurşun kalemle kodlanmalıdır.

* Öğrenciler yedek salonda sınava alınmışlar ise, cevap kağıdı üzerinde bulunan ADI, SOYADI, YABANCI DİLİ, ÖĞRENCİ NUMARASI, DERS KODLARI ve DERS ADLARI alanlarının sınav giriş belgesindeki bilgilere göre tam olarak yazılıp kodlandığının salon görevlileri tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir,

* Salon Başkanları, öğrenciler ile ilgili konuları (sınav iptali, kimlik değişikliği, özür durumu vb.) Salon Yoklama Listelerinde bulunan TUTANAĞA tükenmez kalem ile doldurup "Bu sınav salonu için tutanak tutulmuştur." alanını kurşun kalem ile kodlayacaktır. Birden fazla öğrenci için tutanak tutulacaksa ekte göderilen SALON TUTANAĞI'na göre bina yöneticisinden bilgi alarak eksiksiz doldurması gerekmektedir,

* Öğrenciler ile ilgili olmayan konular için (sınav evrakı, kutusu, poşeti ve sınav güvenliği ile ilgili konular vb.) tutulması gereken tutanakları ekte gönderilen SINAV ÖNCESİ/SINAV SONRASI TUTANAĞI'na eksiksiz doldurulması gerekmektedir,

Ayrıca yukarıda bahsedilen hususlara ve sınav kurallarına uymayan sınav görevlilerinin listesi İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığına gönderilecek olup sınav görevlerine zamanında gelen ve görevini eksiksiz yerine getiren öğretmenlerimizin daha çok görev alması sağlanacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.