Askeri liselere 50 bin öğretmen alınacak

Askeri liselere 50 bin öğretmen alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik uygulaması kapsamında askeri liselere 50 bin öğretmen alınacağını açıkladı. Peki 50 bin öğretmen hangi branştan alınacak belli mi?

Askeri liselere 50 bin öğretmen alınacak
23 Temmuz 2016 Cumartesi 12:42

Askeri liselere 50 bin öğretmen alınacak. FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında binlerce öğretmen görevden alınmıştı. Akabinde onlarca banka, okul, vakıf, sendika ve diğer kurumlar kapatıldı. Darbe girişimi sonrası FETÖ'nün izlerini simek adına ilk aşamada askeri liselerden 8 bin öğrencinin atılacağı gelen bilgielr arasında. Öte yandan askeri liselerde görev yapması için 50 bin sözleşmeli öğretmen alınacak. 

FETÖ ile ilişkileri tespit edilen askeri lise öğrencileri ve askeri lise öğretmenleri görevden atılacak. Bu öğretmenlerin yerini fazlasıyla doldurması adına 50 bin öğretmen alımı yapılacak. 

Uzun bir süredir polis akademisinde uygulanan bu sözleşmeli öğretmen sistemi askeri liseler için de uygulanacak. Askeri liselere sözleşmeli alınan öğretmenler askeri okullarda görev yapacak. 

MÜFREDAT SİL BAŞTAN

Milli Eğitim Bakanlığı askeri okullarda okutulan derslerin müfredatını yeniden gözden geçirecek. Gerekirse müfredatta oynama yapılaca.

Habertürk'ün askeri liselere 50 bin öğretmen alınacak haberi kapsamında askeri liselere 50 bin sözleşmeli öğretmenin ne zaman alınacağı, hangi şartlarda alınacağı netlik kazanmadı.

Ağustos ayı öğretmen alımıyla ilgili tüm güncel gelişmelerden anında haberdar olmak isterseniz Kamu Saati android uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tarafından ücretsiz bildirim gönderilecektir. İndirmek için tıklayınız.

FETÖ'ye bağlı kapatılan Kurumların isimlerini öğrenmek için TIKLAYINIZ
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.