21 bin öğretmenin lisansı iptal edildi!

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle özel kurumlarda çalışan 21 bin öğretmenin lisansı iptal edildi. Peki şimdi ne olacak? Lisansı iptal edilen 21 öğretmen daha sonra görev alabilecek mi?

21 bin öğretmenin lisansı iptal edildi!
20 Temmuz 2016 Çarşamba 09:15

15 Temmuz 2016 Cuma akşamında Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbeci teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin milli iradesine karşı gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi geri püskürtüldü. Devletin güvenlik birimleri, FETÖ'ye mensup kişileri Türkiye Cumhuriyeti topraklarından temizlemek için harekete geçti. Askeriye, yargı, bakanlıklar gibi devletin kritik yerlerine sızmış FETÖ mensuplarının ayıklanması için düğmeye bastı. MEB'in 14 bin öğretmeni açığa almasından sonra özel kurumlarda çalışan 21 bin öğretmeninde lisansı iptal edildi. Lisansı iptal edilen öğretmenlere ne olacak? Detaylar haberimizde.


21 Bin öğretmen açığa alındı

FETÖ'ye yönelik düzenlelen operasyonlarda FETÖ mensubu kişilerin temizliği devam ediyor. MEB'in dün akşam saatlerinde 14 bin öğretmenin açığa alındığını açıklamasının ardında özel kurumlarda görev yapan 21 bin öğretmeninde açığa alındığı ve öğretmenlik lisanslarının iptal ettiği belirtildi. Lisansı iptal edilen öğretmenlerin bundan sonra öğretmenlik yapamayacakları ifade edilirken, bu kişiler hakkında savcılığın soruşturma açması bekleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet - 8 yıl önce
bütün ftöcuların temizlemesi gerekir