Sözleşmeli Öğretmenlik ne zaman meclisten geçecek? Ağustos'ta öğretmen ataması olacak mı?

Sözleşmeli öğretmen maaşları ne kadar? Yüzbinlerce öğretmen adayının merakla beklediği sözleşmeli öğretmenlik tasarısında son durum ne? Bayram tatilinin araya girmesiyle sözleşmeli öğretmenlik görüşmelerine ara verildi. Peki sözleşmeli öğretmenlik TBMM'den ne zaman geçecek? Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili son durum haberimizde.

Sözleşmeli Öğretmenlik ne zaman meclisten geçecek? Ağustos'ta öğretmen ataması olacak mı?
08 Temmuz 2016 Cuma 15:09

Yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen adaylarının gözü kulağı tasarı halinde bulunan sözleşmeli öğretmenlik tasarısının ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçeceği oluyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın daha önceden açıkladığı sözleşmeli öğretmenlik alımı ile ilgili çalışmalar TBMM Eğitim Komisyonunda çalışmaları devam ediyor. TBMM Eğitim Komisyonunda yapılan eleştiriler ve tartışmalar sonrası kabul edilen sözleşmeli öğretmenlik kanun taslağının ne zaman TBMM'de oylanacağı merak edilen bir konu. Ramazan Bayramı'nın araya girmesiyle birlikte yüzbinlerce öğretmen adayı sözleşmeli öğretmenlik kanun tasarısının mecliste oylanacağı günü bekliyor. Peki sözleşmeli öğretmenlik kanun taslağı ne zaman oylanacak?

Doğu ve Güneydoğu'da öğretmen tutmak isteyen MEB, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını önümüzdeki günlerde aktif edecek. buna göre öğretmen alımları sözleşmeli olarak yapılarak, doğudaki öğretmen açığının giderilmesi hedefleniyor. Sözleşmeli olarak atanan öğretmen 3 yıl boyunca sözleşmeli olarak çalışacak ve 5 inci yılının sonunda tayin isteyebilecek. Böylelikle doğu ve güneydoğuya sözleşmeli atanan bir öğretmen 5 yıl boyunca tayin isteyemeyecek. 

Sözleşmeli öğretmenlik kanun tasarısı ne zaman oylanacak?

TBMM Eğitim Komisyonu tarafından kabul edilen sözleşmeli öğretmen kanun tasarısının, bayramdan sonraki hafta TBMM'de oylanması bekleniyor. Sert tartışmalar sonrası komisyonda kabul edilen sözleşmeli öğretmenlik tasarısının, TBMM'de yapılacak oylama ile kabul görmesi bekleniyor ve bundan sonraki öğretmen atamalarının buna göre yapılacağı belirtiliyor. 

Ağustos ayında sözleşmeli öğretmen ataması olacak mı?

Yüzbinlerce öğretmen adayının merak ettiği bir diğer konuda 'Ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak mı?' sorusu oluyor. Geçtiğimiz haftalarda AK Parti tarafından ağustos ayında öğretmen atamasının yapılacağı sinyalleri gelmişti. Her ne kadar MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın atamaların sadece Şubat ayında yapılacağı belirtilmesine karşın, AK Parti kanadının yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen adayını mağdur etmemesi için ağustos ayında öğretmen ataması yapması bekleniyor. Ağustos ayında yapılacak öğretmen ataması sayısı ile ilgili net bir bilgi olmazken, Başbakan Binali Yıldırım'ın önümüzdeki Bakanlar Kurulu tooplantısı sonrası bu sayıyı açıklaması bekleniyor. Tahmini olarak Ağustos ayında 15-20 bin öğretmenin ataması yapılacağı da belirtiliyor. İlerki günlerde atama sayısının netlik kazanacağı da söylentiler arasında.

Sözleşmeli Öğretmenlerin maaşı kaç TL olacak?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili yaptığı açıklamada, maaş konusunda net bir bilgi vermedi. Ancak biliniyorki MEB2e alınacak sözleşmeli öğretmenlerin maaşı, kadrolu öğretmenlerin maaşı ile aynı düzeyde olacak. Doğu ve Güneydoğu'da öğretmen tutmak isteyen MEB, buralarda görev yapan öğretmenlerin maaşlarını yüksek tutacağa benziyor. Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları konusunda görşmeler halen devam ederken, Doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat adı altında 400-500 TL arası bir ek ödeme yapıldığı biliniyor. Böyle bir düzenleme yapıldığı halde Doğu’da sözleşmeli öğretmen, maaş  tazminat ek ders kurs ücreti nöbet ücreti durumuna göre 4-5 bin TL’ye yaklaşan bir ücret alabilecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
resim - 8 yıl önce
resim iş öğretmenlerine müjde verin. 1500-2000 atama
Avatar
dinleyin - 8 yıl önce
üniversitede başarılı ve başarısız olan öğrenciler ayırt edilmeli ve ona göre atama yapılmalı.4 yıl zaten zorlu bir süreç.diploma notu yüksek olan ile düşük olanların atamaları köy belde şehir gibi yerlere kpss ve diploma not ortalaması hesaplanarak yapılmalı.öğrenci üniversitede aşk yaşıyo geziyo tozuyo gelip 1 sene kpss ye hazırlanarak öğrenciye öğretmen oluyo.diğer tarafdan diploma notu yüksek olan öğrenci ise şans eseri kpssden yüksek not alamayınca atanamıyo.yapmayın Allahtan korkun kpss notu diploma notu ortalaması heaplanarak atama yapılsın.diploma notu yüksek olan öğrenci başarılıdır.gidip köyde bayırda bucakta 8 sene kalıpta mesleki hayatının yarısını orada harcamasın.daha iyi eğitimse alın size eğitim anlayışı.
Avatar
Tarihh - 8 yıl önce
Yillardir ucretliyiz emegimizin karsiligi alimlarda onceligin bizlere verilmesi sonucta kadroludan farkimiz yok yaptigimiz ucretli ogretmenlikte
Avatar
esra - 8 yıl önce
Evet kesinlikle diploma notu onemli. 4 yil univ. kendini parcalayan insanlar mezun oluyor. ote tarafta 60 ort. mezun olan ataniyoe. yani sans.
Avatar
Serdar Akçelik - 8 yıl önce
Bırakın diploma notunu falan Sadece alan sınavı yapılsın mesleğinde başarılı olanlar yani hakedenler atanıp kazansin.
Avatar
kime - 8 yıl önce
kime anlatıyorsun.her işte son durak siyatsçilerin kapısıdır.kılıfına uydurmular.İyi ki mahkemeler var yoksa...