Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar olacak - MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli öğretmen maaşları ne kadar? Sözleşmeli öğretmenlerlik ve kadrolu öğretmenlik arasında fark olacak mı? Sözleşmeli öğretmen ile ilgili detaylar haberimizde.

Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar olacak - MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan önemli açıklamalar
11 Ağustos 2016 Perşembe 11:01

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz merak edilen soruları yanıtladı. Sözleşmeli öğretmen maaşları ne kadar olacak? Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen arasındaki fark ne kadar olacak? İşte detaylar...

Bakan Yılmaz konuya ilişkin açıklamasında sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında fark olmayacağını belirtti. TEOG sonuçlarının da bugün açıklanacağını belirten Yılmaz, Suriyeli öğretmenlere eğitim verileceğini de açıklamalarına ekledi.
 
İşte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamaları:

Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar olacak?

MEB bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenliğin en çok merak edilen maddelerinden birisini açıkladı. Yılmaz, sözleşmeli olarak göreve başlayacak öğretmenlerin Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin ücretleri konusunda hiçbir fark olmayacağını belirtti. Ayrıca öğretmenlerin  sözleşme sürelerinin de 1 yıl olacağını sözlerine ekledi. 

TEOG Sonuçları açıklanıyor

Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği haber İsmet Yılmaz'dan geldi. MEB bakanı İSmet Yılmaz, "TEOG sonuçları bugün açıklanacak. Kapatılan özel okullarda okuyan öğrencileri mağdur etmemek ana ilkemizdir. Bu öğrencilerin 20 bine yakını özel okula kayıt oldu." dedi.

Suriyeli 541 öğretmen yetiştirilecek

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriyeli mülteci çocukların eğitimi çin açılan okulların kalitesinin arttırılması. Buralarda eğitim verebilmek için 541 Suriyeli, öğretmen eğitici olarak yetiştirilecektir. Bu öğretmenlere eğitim için 21 akademisyen görevlendirilmiştir." açıklamasını yaptı.

- Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.