Sözleşmeli Öğretmen ataması ne zaman olacak?

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında MEB'de 20 bine yakın öğretmen görevden uzaklaştırıldı. Normal şartlarda şubat ayında yapılması planlanan öğretmen atamasının yakın zamanda yapılacağı ifade ediliyor. Peki öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 50 bin sözleşmeli öğretmen alımı ve maaşları ile ilgili merak edilenlere ve açıklamalara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli Öğretmen ataması ne zaman olacak?
26 Temmuz 2016 Salı 10:56

Fettullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde devletin birliğine ve bütünlüğüne karşı yürüttüğü hain darbe girişimi geri püskürtüldü. Yıllarca devlet kurumlarına virüs gibi yerleşen FETÖ'cülerin temizlenmesi işlemlerine başlandı. MEB içerisinde yuvalanmış binlerce FETÖ'cü öğretmenin lisansı iptal edildi. Daha önce Şubat 2017 yılında yapılması planlanan Öğretmen atamasının daha öne çekileceği sinyali verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 25-30 bin öğretmen alımı yapılacak açıklaması sonrasında bu yıl 50 bine yakın sözleşmeli öğretmen alımı yapılması bekleniyor. Peki öğretmen alımı ne zaman yapılacak? Detaylar için haberimize bakabilirsiniz.

Normal şartlarda öğretmen alımının şubat ayında olacağını ifade eden Yılmaz, yeni çıkan bu durum üzerine, öğretmen alımını öne çekeceklerini ifade etti. İsmet Yılmaz, "Biliyorsunuz bugüne kadar Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmen alımımızın sözleşmeli ve mülakata bağlı olarak şubat ayında olacağını söylemiştim. Ancak yeni çıkan durum karşısında, kamu görevinden ilişiği kesilecek öğretmenlerin yerine bu yıl öğretmen alımı yapacağız. Dolayısıyla birinci husus bu. 2016 yılında sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alacağız." şeklinde konuştu.

FETÖ'ye bağlı kurumların kapatılması sonrasında burada okuyan öğrenciler hakkında konuşan Yılmaz, öğrencilerin mağdur olmayacağını, kapatılan okullarıda devlet işleteceğini söyledi. Yılmaz, "Öğrenciler bizim öğrencilerimiz ve hiçbirisini mağdur etmeyeceğiz. Birçoğu özel okula gidiyor. Devletin malı olan o okulları da biz işleteceğiz ama öğretmenlerin, öğretmen lisansları iptal edilmiştir. O öğretmenlerle değil, Milli Eğitim Bakanlığının yeni alacağı öğretmenlerle eğitime devam edeceğiz. Öğrencilere şunu söylüyoruz; hiç kimse mağdur olmayacak. Eskisinden çok daha iyi bir eğitimi inşallah evlatlarımıza vereceğiz." dedi.

İhtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır

FETÖ ile bağlantısı tespit edilen öğretmenlerin lisanslarının iptal olduğunu dile getiren Yılmaz,  "Onların öğretmenlik lisansları iptal olmuştur. Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir." şeklinde konuşarak öğretmen alımındaki sayının 20 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşlanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen alımı ile ilgili sorulan soruya verdiği cevapta; "Bizim için 20 bin, 30 bin öğretmen açığı diye bir şey söz konusu olmaz. Biz şu anda bunlarla ilgili hemen Milli Eğitim Bakanlığımız zaten şu anda bir imtihan yapıyor ve bu imtihanla birlikte de yaklaşık bu 25 bin, 30 bin öğretmen alımını yapacak ve bu öğretmenlerle birlikte bu zaten tamamen kapatılacaktır" dedi.

Peki öğretmen alımı ne zaman yapılacak?

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında MEB'de çok sayıda öğretmenin görevden alınması ile birlikte şubat 2017 de beklenen öğretmen atamasının yakın zamanda yapılacağı belirtiliyor. Normalde 2017 Şubat ayında 14 bin öğretmen alımı yapılacağı belirtilmişti. Yaşanan son olaylar sonrasında 50 bin sözleşmeli öğretmenin MEB bünyesine alınacağı ifade ediliyor. Cumhutbaşkanı Erdoğan'ın MEB'in bu konuda çalışmalara başladığını ifade etmesinden sonra binlerce atama bekleyen öğretmeni heyecan sardı. Öğretmen atamalarının 2016-2017 Eğitim ve Öğretim dönemi başlamadan gerçekleşeceği ve öğretmen açığı sorununun ortadan kaldırılacağını söyleyebiliriz.

Öğretmen atamaları ile ilgili en yakın tarihin Ağustos-Eylül ayları arasında olabileceği tahmin ediliyor. 

Sözleşmeli Öğretmenlerin maaşı kaç TL olacak?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili yaptığı açıklamada, maaş konusunda net bir bilgi vermedi. Ancak biliniyorki MEB2e alınacak sözleşmeli öğretmenlerin maaşı, kadrolu öğretmenlerin maaşı ile aynı düzeyde olacak. Doğu ve Güneydoğu'da öğretmen tutmak isteyen MEB, buralarda görev yapan öğretmenlerin maaşlarını yüksek tutacağa benziyor. Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları konusunda görşmeler halen devam ederken, Doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat adı altında 400-500 TL arası bir ek ödeme yapıldığı biliniyor. Böyle bir düzenleme yapıldığı halde Doğu’da sözleşmeli öğretmen, maaş  tazminat ek ders kurs ücreti nöbet ücreti durumuna göre 4-5 bin TL’ye yaklaşan bir ücret alabilecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alican - 8 yıl önce
5 tl öğremn maaşı mı olur. bi doğru. haber yapın
Misafir Avatar
Ali - 8 yıl önce @alican
Yazılanı düzgünce okursan her öğretmenin 5 bin TL almayacağını anlayacak kadar büyüksündür herhalde.