Öğretmen Atamalarında Sözlü Mülakat Kalkmayacak

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımında tartışmalar yaratan sözlü mülakat ile ilgili açıklamada bulundu. Bazı kesim tarafından sıkça söz edilen, 'mülakat kaldırılacak', söylemlerine tepki gösteren Yılmaz, "Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecektir." dedi.

Öğretmen Atamalarında Sözlü Mülakat Kalkmayacak
05 Temmuz 2017 Çarşamba 16:05

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanlığını ziyaretinde, sözleşmeli öğretmen alımında tartışma konusu olan sözlü mülaktlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli Öğretmenlikte en büyük tartışma konusu, sözlü mülakatların yapılması. Birçok kesin, öğretmen alımında KPSS puanının yeterli olduğunu ve sözlü mülakatın kaldırılması gerektiğini vurguluyor. MEB Bakanı İsmet Yılmaz ise son günlerde gündemi meşgul eden sözlü mülakat konusuna açıklık getirdi. 

Gazetecilerin, sözleşmeli öğretmen alımında mülakatın kaldırılacağına dair iddialarına cevap veren Yılmaz, kendisinin ve bakanlığından bir kişinin böyle bir açıklaması olmadığını ifade etti.

Mülakatı Kaldırmayı Düşünmüyoruz

Sözleşmeli Öğretmen alımında mülakatların önemli olduğunu belirten İsmet Yılmaz, "Sağlık Bakanlığında da biliyorsunuz sözleşmeli personel alımı uygulaması başlatıldı. Dolayısıyla böyle bir şeyi kaldırmayı düşünmüyoruz. Aksine bunun, daha objektif kriterlerle nasıl herkesi ikna eder şekilde yapılır, o doğrultuda Başbakanlığın talimatı var. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması, Sözleşmeli öğretmen devam edecek." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.