Öğretmen Atamalarında Branş Kontenjanları 

MEB 2017 Şubat atamasında branşların kontenjan dağılımları nasıl? Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen, MEB'den gelecek haberi bekliyor. Şubat öğretmen ataması ve kontenjanlar ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

Öğretmen Atamalarında Branş Kontenjanları 
14 Şubat 2017 Salı 16:45

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 1 ay içerisinde 20 bin öğretmenin atamasını yapacağı tahmin ediliyor. Ancak bu atama 2016 yılında olduğu gibi sözleşmeli öğretmenlik alanında yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlik atamalarında bilindiği üzere 4+2 çakılı sistem uygulaması yapılıyordu. Ancak bu görev süresi bittikten sonra kadrolu öğretmelik yapabilme hakkına sahip olabiliyorlar.

MEB'in 20 bin öğretmen alımını branşlara göre açık olan kontenjan dağılımlarını gelecek hafta başlarında açıklayacak. Ancak öğretmen adayları ise bu kontenjanları merakla bekliyorlar. Branşlarda yer alan öğretmen adayları ilk önce mülakatlara alınacaklar bu nedenle de branşlara verilecek olan kontenjan sayısı oldukça önemli. Geride kalan öğretmen adayı sayılarına baktığınızda bu durumun merak edilmesi normaldir.

Aşağıdaki tablomuzda sizlere branşlara verilecek öğretmen adaylarının kadro listesini sıraladık. Bu listemizden branşınıza verilmiş olan kadro sayısını öğrenebilirsiniz. 

2017 ŞUBAT 20.000 ATAMA BAZI TAHMİNİ DAĞILIMLARI

Aile ve Tüketici Hizmetleri: 5 

Almanca: 50 

Arapça: 70 

Beden Eğitimi: 1040 

Bilişim Teknolojileri: 1077 

Biyoloji: 504 

Coğrafya: 281 

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi: 2 

Din Kült. ve Ahl.Bil. : 2029 

El San. Tek./El Sanatları: 19 

Elektrik-Elektronik Tek./Elektrik: 31 

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji: 1106 

Fizik: 228 

Rehberlik: 1150 

Sağlık/Acil Sağlık Hizmetleri: 11

Sınıf Öğretmenliği: 3023 

Sosyal Bilgiler: 448 

Türk Dili ve Edebiyatı: 604 

Türkçe: 1129
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarih - 7 yıl önce
çok güzel sadece haber olsun diye nerde diğer branşlar
Misafir Avatar
Sınıf Öğretmeni - 7 yıl önce @tarih
Tarih Öğretmeni Adayısın, Daha orada yazılan "Bazı Tahmini Dağılımlar" yazısını anlamıyorsun. "TAHMİNİ, BAZI". Şimdi Anladın mı, Sayın Öğretmen Adayı!!!