'Öğretmen Atamaları Söylentisi Asılsız' İddiası

Şubat'ta 40 bin öğretmen ataması yapılacağına ilişkin haberlerin asılsız olduğu değerlendirmesi yapıldı.

'Öğretmen Atamaları Söylentisi Asılsız' İddiası
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dün akşam saatlerinden itibaren Sabah yazarı Faruk Erdem'in yaptığı açıklamalarla Takvim ve Haber Türk tarafından yayılan 40 bin öğretmen ataması söylentisi Memurlar.net editörleri tarafından eleştirildi. Kamu haber sitesi, bu kapsamda bir atama yapılamayacağı, bunun çeşitli nedenleri olduğunu belirtti. 

Site editörleri tarafından kaleme alınan yazıda "gazetelerde uydurma haberler" şeklinde bir tanım kullanılırken bu durumun seçim dönemi söylentileri arasında olduğu, bunun kimseye fayda sağlamayacağı belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama kararları için Maliye'den kadro talep edemeyeceğine dikkat çeken editörler, bu durumun kanuni düzenlemelerle sağlanacağını dile getirdi. Ayrıca sitede yayımlanan yazıda Şubat atamalarının daima önceki atamalardan düşük olduğuna dikkat çekildi. Gelecek Şubat ayında da benzer düzeyde bir atama olacağı, bunun da en fazla 10-15 bin olacağı iddia edildi.

Konuyla ilgili resmi makamlardan bir açıklama gelmezken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Şubat'ta güzel şeyler olacak" demişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.