Nabi Avcı: "Öğretmen alımında sadece KPSS yetersiz kalıyor"

Eski Milli Eğitim Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, öğretmen alımlarında mülakat sisteminin daha sağlıklı olacağını söyledi. Avcı, öğretmenliğin öğretmek olduğunu belirterek, KPSS'nin yalnızca bilgi ölçtüğüne dikkat çekti.

Nabi Avcı: "Öğretmen alımında sadece KPSS yetersiz kalıyor"
27 Temmuz 2016 Çarşamba 16:00

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, öğretmen alımları ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan önce MEB bakanlığı yapan Nabi Avcı, yalnızca KPSS puanı ile öğretmen alımının yetersiz olduğunu ifade ederek, KPSS'nin sadece bilgi ölçtüğünü söyledi. Öğretmen alımında bir tek bilgi ölçmeye değilde, atanacak kişinin iyi öğretmesi gerektiğine dikkat çeken Nabi Avcı, " KPSS dediğimiz sınavda netice itibariyle bilgi ölçen bir sınav, ama öğretmenlik sadece bilgi ile yapılan bir müessese değil. Siz çok iyi matematik biliyor olabilirsiniz, ama matematik bilmek ayrı bir şey matematiği öğretmek farklı bir şey." dedi.


Yalnızda KPSS ile öğretmen ataması olmamalı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KPSS'nin sadece bilgi ölçtüğünü, öğretmen alımında bunun yeterli olmadığını belirtti. Milli Eğitimin öğretmen seçmelerinde mülakat sistemini kullanmasının daha sağlıklı olacağını ifade eden Avcı, "Öğretmenliğin çok önemli özellikler isteyen bir meslek olduğunu kabul etmeli. Dolayısıyla hem bu özellikleri taşıyan, hem bilgisi ile gerekli nitelikleri taşıması  gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretmen seçmelerini, mülakatlarla takviye ederek yapacak. Milli Eğitim Bakanımızın açıkladığı gibi bu durum (mülakat) çok daha sağlıklı olacaktır." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın KPSS ile ilgili açıklaması şu şekilde;

"Öteden beri bizim öğretmen seçme ve değerlendirme ve görevlendirme yöntemimizin çok sağlıklı olmadığını herkes kabul ediyordu. Niye sağlıklı değil, çünkü bugüne kadar kamudaki diğer alımlarda olduğu gibi KPSS esas olarak alınıyordu. KPSS dediğimiz sınavda netice itibariyle bilgi ölçen bir sınav, ama öğretmenlik sadece bilgi ile yapılan bir müessese değil. Siz çok iyi matematik biliyor olabilirsiniz, ama matematik bilmek ayrı bir şey matematiği öğretmek farklı bir şey. Dolayısıyla öğretmenliğin çok önemli özellikler isteyen bir meslek olduğunu kabul etmeli. Dolayısıyla hem bu özellikleri taşıyan, hem bilgisi ile gerekli nitelikleri taşıması  gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretmen seçmelerini, mülakatlarla takviye ederek yapacak. Milli Eğitim Bakanımızın açıkladığı gibi bu durum (mülakat) çok daha sağlıklı olacaktır." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayşen - 8 yıl önce
Millet vekili adayları için de sınav sistemi uygulansın ! Önüne gelen, ilkokulu bitiren koltuğa talip olmasın! Halka hizmet yeterliliği, bilgi ve tecrübesi ölçülsün !