MEB, öğretmen alımında yepyeni bir düzenle karşımıza çıkıyor

MEB, öğretmen alımında yepyeni bir düzenle karşımıza çıkıyor

MEB, öğretmen alımında yepyeni bir düzenle karşımıza çıkıyor
Kamusaati
Kamusaati
05 Mart 2020 Perşembe 13:07

MEB, öğretmen alımında yepyeni bir düzenle karşımıza çıkıyor

M.E.B Selçuk: Öğretmen İşe alımlarında , dört beceriye ait bir işe alım projesinin başlatılması bir olasalıktır diye sözlerine başladı , bu konuda çalışmalar en kısa sürede hayata geçecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bu ülke'de ilk kez okuma, yazma, konuşma ve dinleme konusu olmak üzere dört beceride dil yeterliliklerini ölçtüklerini araştırarak "Çocukların dört dil yönündeki kabiliyetini tesbit eden bir testimiz bulunmakta . Yetişkinler için de dört beceriye ait bir deneme hazırlığımız üniversitelerle devam ediyor." dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Şubesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği iş birliği aşamasında olan ''Hatırla ve Hayal Et'' isimler liseler içerisindeki deneme, hikaye ve şiir yarışmasının ödül töreni esnasında  söz aldı konuştu

Türkçe ve edebiyat ders alanlarında  konusunda daha çok içerikli çabalar d bulunduk için adım atıklarını ifade eden Bakan Selçuk, Türkçeye ilişkin geniş çapta bir söz varlığı çalışması bulmadığını söyledi. Bakan , "Tek dilin  varlığının ne olduğunun tamamen olarak ortada derlem çalışmasının büyük önemsiyoruz. MEB olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla telefon halinde, yapay zeka temelli ilk derlemi bu senenin sonuna doğru ortaya atma imkanına kavuşacağız." ifadelerinden bahsetti.

Bakan Selçuk şunlardan bahsetti

"Çocukların dört dil becerisini ölçen bir denememiz olacaktır . Yetişkinler için de dört beceriye ait bir deneme hazırlığımız çeşitli üniversitelerle gelişime devam  ediyor. Öğretmen alımlarında, dört beceriye dayalı bir alım sürecinin hayata geçirilmesi mevzu bahistir . Bu konuda çalışmalar harekete geçirildi. Aynı durum, yabancı dil öğretmenlerimiz için de  geçerli olacak olacak. Bu anlamda müfredatta meydana gelen farklılıklar da dört becerinin önemsendiği bir proje ile hayata geçirilecek."

 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Ekrem Erdem de mahalle ve sokakların yabancı cümle ve kelimelerin etkisi altında olduğunu kaydetti . Bu konuda yerel yöneticilerin özenli olmadığına işaret eden Erdem, şehirlere hıyanetin sadece çarpık yapılaşmayla gerçekleşeceği , yabancı ağızdaki  tabelalara onay vermeninde ihanet sayılacağının altını çizdi.

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati İnstagram Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamızı Telefonuza indirip Son Dakika Gelişmelerinden ve Memur İşçi Alımlarına Herkesten Önce Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.