İsmet Yılmaz MEB Bakanı oldu Peki Agustos ayında kaç bin öğretmen ataması yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı görevine İsmet Yılmaz'ın getirilmesinden sonra gözler ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarına çevrildi. Ağustosta atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayı MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan ağustos atamasıyla ilgiliiyi bir haber bekliyor. Ağustos ayında kaç bin öğretmen ataması yapılacak? Öğretmen atamasıyla ilgili detaylar haberimizde.

İsmet Yılmaz MEB Bakanı oldu Peki Agustos ayında kaç bin öğretmen ataması yapılacak?
24 Mayıs 2016 Salı 16:52

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, 65. Hükümetin yeni kurulan kabinesini açıkladı. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Yıldırım, görüşmenin ardından yeni kabineyi açıkladı. Kurulan yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı, eski Savunma Bakanı İsmet Yılmaz oldu. Makine ve Hukuk mezunu olan İsmet Yılmaz'ın MEB Bakanı olması memnuniyetle karşılanırken, bir takım eleştirilerde geldi. Özellikle Ağustos ayında atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayı İsmet Yılmaz'ın MEB Başkanlığı'nda nasıl bir politika izleyeciğini merakla bekliyor. Ağustos atamalarında kaç bin kişinin atanacağı büyük merak konusu oldu.

Ağustos ayında kaç bin öğretmen ataması yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ağustos ayında gerçekleşecek öğretmen atamasının kaç bin olacağını henüz açıklamadı. Yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen adayının gözü kulağı atama haberlerinde. Geçtiğimiz yıllarda ağustos ayında yapılacak atamalar mayıs ayında netlik kazanıyordu. Ancak Ahmet Davutoğlu'nun istifası ve AK Parti'de gelişen kongre süreci bu zamanı ileri çekmiş gibi gözüküyor. 65. Hükümetin kurulması ile birlikte MEB Bakanlığı Nabi Avcı'dan İsmet Yılmaz'a verildi. Bu değişimin ağustos öğretmen atamalarına ne kadar etki edeceği belirgin olmazken, eski savunma bakanı İsmet Yılmaz'ın atamalar ile ilgili nasıl bir politika izleyeceği de merak konusu oluyor.

Atama bekleyen öğretmen adayları, bu sene ağustosta en az 40-50 bin öğretmen atamasının olmasını talep ediyor.

Ağustos ayında öğretmen ataması yapılacaksa bununla ilgili duyurunun Ramazan başlamadan açıklanacağı ifade ediliyor. Kanaatimizce ağustos ayında atanacak öğretmen sayısı haziran ortasında netlik kazanacak.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
görsel sanatlar - 8 yıl önce
58 bin ücretli köle çalışırken siz olsanız kadrolu alırmısınız :)
ağustos da 2 adet 2,5 lt pepsi kapagına 1lt fruko verirler bizde içer buz gibi olur serinleriz. resimciler olarak belki başka bölümlerde yine 40 la alım yaparlar.
Avatar
Adil - 8 yıl önce
Vah zavallı meb vah yine başına geçecek bir eğitimci bulamadılar bu da eğitimi öğreninceye kadar .
....
Avatar
fizik öğretmeni - 8 yıl önce
3000kontenjan beklyoruz fizik öğretmenliğine
Avatar
Ebru - 8 yıl önce
Görsel sanatlara 2000 atama istiyoruz.sesimizi duyun lutfen
Avatar
Ebru - 8 yıl önce
Görsel sanatlara 2000 atama istiyoruz.sesimizi duyun lutfen
Avatar
resim öğretmeni - 8 yıl önce
bakanlıktan anlayamanın bakan olduğu,sınav sorusu çalan fetocuların öğretmen olduğu,25000 inin görevden açığa alındığı ağutos ayında hala atama yok diyor,bir çırpıda atayın 350.000 öğretmeni kurtulun,yediğiniz çaldığınız paraların yanında 350000 öğretmene verdiğiniz para çerez kalır.
Avatar
g - 8 yıl önce
Gerçekten atayın yeter ya herkese rezil oluyoruz
Avatar
mehmet - 8 yıl önce
Atatürk yaşasaydı su öğretmenlere yapilan haksızlığı öyle bir şamar vururduki...Türk Dilinin Edebiyat öğretmenleri saygisizligin bu kadarını yaşamadı 40 bin edebiyat mezunu var 200 kişi aticaklar mis Allah korkunuz var mi yok