Engelli Öğretmen Alımındaki Yeni Uygulama Tepkilere Neden Oldu!

Engelli öğretmen alımında, daha önce EKPSS puanıyla memurluğa atanmış olanlara, öğretmenlik için başvuru hakkı verilmemesi, adayların tepkisine neden oldu, Engelli öğretmen alımında yeni uygulama, EKPSS puanının kullanılmaması tepkilere neden oldu, Detaylar haberde...

Engelli Öğretmen Alımındaki Yeni Uygulama Tepkilere Neden Oldu!
Kamusaati
Kamusaati
06 Şubat 2020 Perşembe 00:35

Engelli Öğretmen Alımındaki Yeni Uygulama Tepkilere Neden Oldu!

Engelli öğretmen alımında, daha önce EKPSS puanıyla memurluğa atanmış olanlara, öğretmenlik için başvuru hakkı verilmemesi, adayların tepkisine neden oldu, Engelli öğretmen alımında yeni uygulama, Detaylar haberde...

Engelli öğretmen alımındaki yeni uygulamaya tepki var!

Milli eğitim bakanlığı tarafından 750 engelli öğretmen alımında başvurular alınmaya başladı. Milli eğitim bakanlığı MEB'in açıkladığı takvime göre, adaylar 7 Şubat 2020 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Öte yandan Milli eğitim bakanlığı 750 engelli öğretmen alımında yeni bir kural uygulamaktadır.

ÖSYM EKPSS Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik'in 14. maddesinde "Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz." kuralı yer almaktadır.

Milli eğitim bakanlığı MEB, bu kurala dayanarak daha önce EKPSS ile atanmış olan adaylara, aynı düzeydeki EKPSS puanlarıyla tercih hakkını bu atamada malesef vermemektedir.

Bu kapsamda, EKPSS sınavında, öğretmenlik için ayrı bir sınav yapılmamış olup, sınav puan kağıdında tek bir sonuç puanı (P3) yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının MEB, yönetmelikte yer alan kurala göre "aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanıyla... başvuru yapamaz" , yeni dönemde önceden yapılabilen uygulamayı değiştirdiği görülmektedir.

2019 yılındaki öğretmen atamalarında bu kuralın uygulanmadığını belirten adaylar, eski uygulamaya güvenerek engelli memur olarak atananların memuriyeti tercih edenlerin, Öğretmen olarak atanmasının önü kapatılması EKPSS öğretmen alımına başvuracak adayların mağdur edildiğini belirtmektedir.

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamızı Telefonuza indirip Son Dakika Gelişmelerinden ve Memur İşçi Alımlarına Herkesten Önce Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.