800 hakim ve savcı alımı yapılacak

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan bir ilan ile 800 hakim ve savcı adayının alınacağı belirtildi.

800 hakim ve savcı alımı yapılacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Adalet Bakanlığı rekor sayıda hakim ve savcı alımı için ilan yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada seçme ve değerlendirme işlemlerini ÖSYM'nin yapacağı belirtildi.

Adalet Bakanlığı hakim savcı alım ilanı için başvuru tarihleri 5 Kasım ve 17 Kasım 2015 tarihleri olarak duyuruldu. Başvurular ÖSYM başvuru merkezlerine yapılacak. Aınan başvurular neticesinde b,ir yazılı sınav düzenleyecek olan ÖSYM ve Adalet Bakanlığı yetkilileri sınav tarihi olarak da 19 Aralık 2015 tarihini belirledi.

Hakim ve savcılık sınavına başvuru ücreti olarak 110 TL belirlendi. belirlenen ücret ÖSYM ödeme sistemi üzerinden banka kartı ya da kredi kartı ile yapılacak. ATM ve bankalardan ödeme alınmayacak. Başvuru ücreti yatırma tarihleri ise 5 -18 Kasım arası olarak belirlendi.

Hukuk alanında doktorasını tamamlayanların yazılı sınavdan muaf olduğu, yalnızca mülakat ile değerlendirmeye alınacağı da başvuru ilanında belirtildi. 

ÖSYM tarafından yapılacak sınavda adaylara, 30 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 70 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. Testlerdeki soruların konulara göre dağılımı kendi aralarında eşit olacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.