20 Bin Sözleşmeli Öğretmen ilk atama tercih işlemleri başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmenler için ilk atama ekranını bugün açıyor. MEB, Sözleşmeli Öğretmenlik (Dershane ve Etüt Merkezlerinde Çalışanlar,KPSSP10,KPSSP121) tercih işlemlerinin başladığını açıkladı. Sözleşmeli öğretmenlik ilk atama tercih işlemleri ile ilgili detaylar haberimizde.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen ilk atama tercih işlemleri başladı
04 Ekim 2016 Salı 15:09

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atama başvurusu için ilkatama ekranı açıldı. Sözleşmeli öğretmenlik, Dershane ve Etüt Merkezlerinde Çalışanlar,KPSSP10,KPSSP121 Tercih İşlemleri başladı. Aşağıdaki bağlantıdan sözleşmeli öğretmenlik tercih işlemlerini yapabilirsiniz. 

MEB'in takviminde 10 Ekim 2016'da açılması beklenen sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ilk atama ekranı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına göre bugün (9 Ekim 2016 tarihinde) açıldı. 5 bini dershane öğretmeni olmak üzere 20 bin sözleşmeli öğretmenin tercihleri internet üzerinden almaya başlayacak. İlkatama ekranı ise birazdan adayların erişimine açılacak.

MEB, ilk atama ekranı 7 Ekim 2016 cuma gününe kadar açık kalacak.

Atama takvimine göre 4-7 Ekim arasında belirlenen tercih süresinin çok kısa olması nedeniyle uzmanlar, sürenin uzatılabileceğini öngörüyor.

 Adaylar, ilk atama ekranından 20 okul/kurum tercihi yapacak. Tercih dışı atanmak isteyen adaylar da ilgili kısmı işaretleyebilecek. İlkatama ekranından seçilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden başvurunun 7 Ekim 2016 cuma mesai bitimine kadar onaylatılması gerekiyor. Onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

İLKATAMA TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öğretmen - 7 yıl önce
8 yıl okuduk OKS sınavına girdik, 4 yıl daha okuduk YGS-LYS sınavına girdik, zor da olsa öğretmenliği kazandık 4 yıl daha okuduk bitti mi? biter mi, KPSS sınavına girdik, Eğitim Bilimleri Sınavına girdik, ÖABT sınavına girdik bitti mi ? biter mi, dur bakalım bir de mülakat var. Bunca emek verdik, ne kazandık peki ? hiç bir şey. 2010 yılında sorular çalındı, 2016 yılında ise emekler...
Avatar
Hoca - 7 yıl önce
Biz bu bölümü seçerken sadece KPSS vardı, biz bu bölümü okurken Eğitim Bilimleri ve ardından ÖABT sınavı eklendi. Sonra da mülakat, sabrımızı mı ölçüyorsunuz ? Madem öğretmen olmak bu kadar zorlaşacaktı en başta diyeceksin ki bakın arkadaşlar biz gelecekte böyle yapacağız ona göre bu bölümü seçin. Yeminle bunların olacağını bilsem gider mühendislik okurdum. Okumuşsun son yılına gelmişsin kpss sınavından iyi puan almışsın ' dur bakalım, biz kpss puanıyla atama yapmayacağız mülakat puanıyla atama yapacağız ' deyin. Hakkım haram olsun, hakkımızı yiyenler iki dünyada da Allah bunun acısını sizden fitil fitil çıkartsın inşAllah.
Avatar
adil - 7 yıl önce
bu vatan evlatlarının hakkını yiyen herkes haindir bence. Herkesin bir hesabı vardır ama Allahın hesabı tüm hesapların üstündedir.
Avatar
Adalet öğretmeni - 7 yıl önce
Ben başvuru yapamıyorum.mulakattan 60 üzeri alamadığınıziçin başvuru yapamassınız yazıyor
Avatar
salih - 7 yıl önce
Arkadaşlar ben önceki alıma başvuru yapmadım ama bu alıma başvuru yapmak istiyorum ama yapamıyorum bu durum nasıl olacak bunu daha önce bize bildirmediler bu hatayı düzeltmeleri gerekiyor bu bir çok insana haksızlık teşkil eder.
Avatar
can - 7 yıl önce
arkadaslartercıh klavuzunu nerden ındırebılırım
Avatar
tde - 7 yıl önce
arkadaşlar ekrana bir türlü giremiyorum sürekli eror veriyor neden aceba