Toplu Sözleşme kazanımları talimatsız uygulanacak

MEB İnsan Kaynakları Müdürlüğü 3. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerinin Bakanlığın onayına ihtiyaç duymadan hayata geçirilebileceğini resmî bir yazıyla bildirdi.

Toplu Sözleşme kazanımları talimatsız uygulanacak
02 Şubat 2016 Salı 22:46

 Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği bir yazıda 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri neticesinde karalaştırılan hükümlerin uygulanmasında Bakanlığın talimatını beklemeye gerek olmadığını bildirdi.

Yazıda, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönetlik Mali ve Sosyal Haklara ilişkin toplu sözleşme kazanımlarının ilgili mevzuatlarda herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç duymadan doğrudan uygulanması gerektiği belirtilmiştir.

İşte Toplu Sözleşme hükümlerinin doğrudan uygulanacağına yönelik MEB'in resmî yazısı:

toplu sözleşme kazanım

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.