Şok Haber ! HSK'ya Memur Alımları, KPSS Yönetmeliği Kapsamı Dışına Alındı

Şok Haber ! HSK'ya Memur Alımları, KPSS Yönetmeliği Kapsamı Dışına Alındı Hakimler ve Savcılar yüksek kurulunca memur alımları yönünde şok bir karara adım attı , KPSS yönetmeliği kapsamı dışına tutulacağı kesinleşti ve bu yenpyeni düzen bugünki resmi gazete de yayınladı işte detayları...

Şok Haber ! HSK'ya Memur Alımları, KPSS Yönetmeliği Kapsamı Dışına Alındı
Kamusaati
Kamusaati
04 Mart 2020 Çarşamba 13:06

Şok Haber ! HSK'ya Memur Alımları, KPSS Yönetmeliği Kapsamı Dışına Alındı

Hakimler ve Savcılar yüksek kurulunca memur alımları yönünde şok bir karara adım attı , KPSS yönetmeliği kapsamı dışına tutulacağı kesinleşti ve bu yenpyeni düzen bugünki resmi gazete de yayınladı işte detayları...

HSK'ya memur alımları, KPSS yönetmeliği kapsamı dışına çıkarıldı

4 Mart 2020 Bugün ki  tarihli Resmi Gazetede  şok bir konu ele alındı ! yönetmelik deki ayrılıkta , Hakimler ve Savcılar Kuruluna memur  ve personel istihdamı , KPSS yönetmeliği kapsamı dışında alındı.

Yönetmeliğin kapsam maddesinde bulunan hüküm şartlarınca , şu kurumlara alınaca olan memur alımlarında, KPSS yönetmeliği hükümleri ele alınacak yürütülecektir .

- Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları,
- Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları,
- Kaymakam adayları,
- Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları,
- Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları,
- İletişim uzman yardımcıları ve
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun farklılık 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasında kayda geçenler ile ile Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları.

Düzenlemece , HSK'ya memur istihdamlarının ne şekilde yapılcağı farklı bir yönetmelik çatısı altında ele alınacaktır . Yayımlanacak olan bu yeni hususta , muhtemelen KPSS dışında yazılı ve sözlü sınavla HSK'ya memur alımı yapılacağı konuundada yapılandırma olacaktır .


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.