Memurlara izin yasağı ne zaman kalkacak?

OHAL yasağının gelmesi ile birlikte memurların yıllık izinleri kaldırıldı. Yüz binlerce memur yıllık izin yasağının ne zaman kalkacağını merak ediyor. Peki memurların izin yasağı ne zaman kalkacak? Başbakan Binali Yıldırım'dan memur izinleri ile ilgili açıklama. Bakanlar kurulu sonrasında memurların yıllık izinleri kalkacak mı? Memur izinleri ile ilgili detaylar haberimizde.

Memurlara izin yasağı ne zaman kalkacak?
08 Ağustos 2016 Pazartesi 13:59

Türkiye'de 15 Temmuz 2016 akşamında terör örgütü FETÖ'nün askerleri tarafından düzenlenen askeri darbe girişimi sonrasında Olağanüstü HAL ilan edildi. OHAL ilanı sonrasında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan memurların yıllık izinleri iptal edilmiş, izinde bulunan personel de geri çağırılmıştı. Bu süre içerisinde yıllık izinlerini kullanamayan ve geri dönen memurlar, ne zaman tekrar izinlerini kullanacak merak ediyor. Peki memurlar yıllık izinlerini ne zaman tekrar kullanmaya başlayacak?

OHAL ilan edilmesinden sonra Kamu Çalışanların ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edildi. Türkiye'de 3 ay OHAL kararı alınmasının ardından izne çıkacak ve yıllık izinlerini kullanacak memurlar, ne zaman izne çıkabileceklerini merak ediyor. İzinden geri dönem personelin soruşturulması hızlı bir şekilde sürerken, FETÖ yanlısı memurların görevden uzaklaştırılması ve atılması sürecine geçildi. Bu sürenin ne kadar devam edeceği henüz kesinleşmiş bir durum değil. Yıllık izine çıkacak ve izin kararını bekleyen memurlar ise yetkililerden gelecek açıklamayı bekliyor. Devlet yetkililerinin 1-5 aya kadar bu işin biteceğini söylemesine rağmen henüz kesin bir tarih verilmedi.

Kamu çalışanlarının OHAL boyunca izne çıkacak mı çıkamayacak mı resmi bir açıklama yok. Soruşturmaların tamamlanana kadar memurların yıllık izinlerini kullanamayacağını söyleyebiliriz. En geç olarak Kurban Bayramı tatiline kadar memurların izin alamayacağı gibi görüş ağır basıyor. İlerleyen zamanlarda devlet yetkililerinin bu konuda resmi bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım'dan yıllık izin açıklaması 

Yüzbinlerce memur, yıllık izinlerin ne zaman verileceğini merak ediyor. Başbakan Binali Yıldırım, memur izinleri ile ilgili, "Durumu bir daha değerlendireceğiz, bunu en kısa zamanda. Bu konudaki beklentiyi karşılıksız bırakmayız" dedi.

Fetö terör örgütünün 15 temmuz akşamı yapmaya çalıştığı darbe girişiminin ardından hükümet devlet memurlarının izinlerini iptal etmiş izinde olanların yaşadıkları şehirlere dönmelerini istemişti. Net bir tarihveremediklerini ifade eden Yıldırım, "Net bir tarih söyleyemiyoruz. Memur kardeşlerimizin bir yaz tatili beklentisi var. Bu karar tatilleri kapatalım diye alınmadı. Bu örgütle ilişkili memurların tespit edilmesi için alındı. Gereği ortadan kalktığında kaldırılır. Tarih veremiyorum." dedi.

Bugün toplanan Bakanlar Kurulu toplantısından memurların yıllık izinleri ile ilgimi çok önemli kararların çıkacağı bekleniyor. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yıllık izin ile ilgili çıkacak kararlara sayfamızdan anında ulaşabilirsiniz.





 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Brk - 8 yıl önce
Lütfen izinler cumaya kadar açılsın sesimizi duyun bu konu çok önemli çok mağduruz
Avatar
Gkn - 8 yıl önce
@çalışan
Okadar şehit oldu haklısın hepimiz üzüldük fakat ben memur olmadığım halde memurlara hak veriyorum.herkesin planı programı düğünü vb var.sen memur değilsin anlaşılan ki öyle yazdın.şehitlerle izin kullanmamanın ne bağlantısı olabilir ?
Avatar
Betül - 8 yıl önce
Lütfen cumaya kadar açılsın izinler duyünümüz var gitmek zorundayız duyun sesimizi maduruz
Misafir Avatar
İsmail - 8 yıl önce @Betül
"Düyünümüz var" Allah aşkına nasıl devlet memurusun sen?
Düğünümüz var.
Avatar
Mehmet - 8 yıl önce
Yıllık izin olmaması kabus gibi, en azından ne zaman çıkabileceğimizi öğrenmek isteriz.
Avatar
Ayşe - 8 yıl önce
İzinler acilsin artik, çok madur olduk :(
Avatar
mhtp - 8 yıl önce
Izin kullanmasaniz ne olur diyen arkadaslar bizim yeteri kadar fedakarlik yaptimizi gormuyor sanirim gonullu olarak kac kere gorevimizin basina donduk suan gene olsa gene cikariz ama bizimde colugumuz cocugumuz var gurbette calisiyorum ailelerimizi gormek istiyorum tuzumuz kuru degil anlicaniz bir an once maduriyetimiz giderilsin lutfen
Avatar
Adam gibi çalışan - 8 yıl önce
Iznini kullanıp bitirmiş arkadaşım yorum yapmasan daha iyi bence. Dünya'nın uçak bileti parası verdim. 2000 euro gibi. Geri alamıyorum. Gurbet denen birşry var haberin var mı
Avatar
çalışan - 8 yıl önce
ne ,z,nikardeşim vatandaş şehit oluyor siz izin peşinde kullanmasan ne oluyor şartmı biraz fedakar olun bu senede kullanma