Memurlara enflasyon zammı yapılacak mı?

TÜİK'in ilk dört aydaki enflasyon oranını açıklamasıyla birlikte gözler memurların alabileceği enflasyon zammına çevrildi. Peki TÜİK verilerine göre memurlar enflasyon zammı alacak mı? İşte o oranlar.

Memurlara enflasyon zammı yapılacak mı?
04 Mayıs 2016 Çarşamba 15:41

TÜİK'in geçtiğimiz günlerde açıkladığı enflasyon oranlarına göre nisan ayında enflasyon oranı yüzde 0,78 arttı. Peki enflasyon oranının artması memur maaşlarına etki edecek mi? Memurlar enflasyon zammı alacak mı?

TÜK nisan ayı enflasyon oranı ile birlikte son dört ayın (ocak, şubat, mart ve nisan) toplam enflasyon oranını 2,55 olarak bildirdi. Memurların enflasyon zammı alabilmeleri için 2016 - 2017 Toplu Sözleşme hükümlerine göre enflasyon oranının ilk altı aylık dönemde yüzde 6'yı geçmesi gerekiyor. Enflasyon oranı ocak ayından haziran ayına kadar yüzde 6'yı geçerse memurlar enflasyon zammı alacak. Enflasyon zam oranı ise yüzde 6'yı geçen kısım kadar olacak. 

Yılın ilk dört ayında yüzde 2,55 oranında bir enflasyon oranının oluşması ilk 6 ay için yüzde 6'lık oranın aşılmasının zor olduğunu gösteriyor. Bu durumda memurların enflasyon zammı alması da zor gözüküyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.