Memurlar Yılda kaç gün izin alabilir?

Memurların yıllık izin süreleri merak ediliyor. Kamu Kurumunda çalışan ve 657'ye tabi olan bir memur yılda kaç gün izin alabilir? 102. Maddede yer alan devlet memurlarının izinleri hakkında ne diyor? Öğretmenler hangi durumlarda izin alabilir? Sorularınızın cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Memurlar Yılda kaç gün izin alabilir?
16 Şubat 2017 Perşembe 11:25

Ülkemizde Yaklaşık 3 milyon memur bulunmakta ve bu memurların yıllık izni hakkındaki 140 ve 154 seri nolu Devlet Memurları Kanunu genel tebliğinde yer alan hükümlerden sizlere bahsedeceğiz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun yıllık izin başlığı altında 102 maddesi devlet memurlarının yıllık izin sürelerine ilişkin bilgileri içeriyor. Peki memurlar yılda kaç gün izin alma hakkına sahiptir.

Kanunen memur yılda kaç gün izin alabilir?

Bu kanunu içinde hizmet yılı 1 yıldan 10 yıla kadar olanlar için yıllık izinin 20 gün olduğunu görüyoruz. Ancak hizmet yılı 10 yıldan fazla olanların yıllık izin sürelerinin 30 güne kadar çıktığını söylemek doğru olur. Memurların yıllık izinlerine ek olarak zorunlu haller durumunda gidiş ve dönüşleri göz önünde bulundurularak ikişer gün daha izinlerine eklenebilecek ek izinler yer alıyor. 

Öğretmenler hangi durumlarda izin alabilir?

Yıllık izinlerin devlet memurları amirleri tarafından uygun görülen günlerde belirlenmektedir. Yıllık izinlerin toptan veya ihtiyaca göre bölünerek kullanılabileceği yine aynı kanunun 103. maddesinde yer almaktadır. Yıllık izinin bir yıl veya o yılı takiben ikinci yıl bile birleştirilerek yıllık izin birlikte kullanılabilmesi hakkı da mevcuttur. Öğretmenlerin ise yaz tatilinde izinli sayılmaları, bunlara ek hastalık ve mazeret gibi diğer izinlerin dışında ayrı bir izin kullanmaları söz konusu değildir. 

Raporlu izin süresi ne kadardır?

Devlet memurlarının her yıl yıllık izinlerinin dışında kullanabilecekleri bir ay raporlu izinleri bulunur. Raporlu izinler gerek görüldüğü halde ve çeşitli sağlık sorunlarının takiben kullanılmalıdır. Devlet memurlarının yıllık izinlerinin hizmet senelerine oranla artış gösterdiğini görmekteyiz. Bunun için ilk 10 yıllık hizmetin doldurulması şartı aranıyor. Memuriyete yeni başlayanların bir yıl görev yapmaları halinde yıllık izine çıkabilecekler belirtiliyor aynı kanun içerisinde belirtilmektedir.

En güncel memur haberleri için Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.