Memura yeni sicil sistemi geliyor - İşte sicil sisteminin detayları

Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bakanlıklara gönderilen memur sicil sistemi ile ilgili Memura sicil sistemi ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Memura yeni sicil sistemi geliyor - İşte sicil sisteminin detayları
12 Temmuz 2016 Salı 15:31

Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan memura sicil sistemi ile ilgili taslak bakanlıklara gönderildi. Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren memura sicil sistemi en çok merak edilen konulardan birisi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 3.1 milyon devlet memurunun sicil sistemi puanlara göre sıralanacak. DPK tarafından hazırlanan sicil sistemi ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen yeni sicil sistemi ile  detaylar netlik kazanıyor. Devlet memurlarının puanlama sistemine göre değerlendirileceği sicil sisteminde taslak bakanlıklara gönderildi.

-- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan kamu personelinin çalışma notları A, B, C ve D olarak puanlanacak.

-- A ve B notlarını alanlar başarılı olarak kabul edilip ödüllendirilecek.

-- 3 yıl üst üste veya son 5 yılda 3 kere kötü not alana bazı yaptırımlar uygulanacak. Sürekli olarak D notu alan memura cezanın yanı sıra sorunun çözümüne yönelik tedbirlerin olduğu yol haritası verilecek.

-- A ve B derecesi olan kişilere başarı ücreti verilmesi düşünülürken, alınan notların yüksekliği tayin ve yükselme gibi farklı konularda belirleyici olacak.

-- Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağı ilgili tüm kamu kurumlarının görüşüne gönderildi. Memura notu en yakın amiri verirken, uzmanlar da daire başkanı gibi amirlerine not verebilecek. Taslağa göre yine mesai arkadaşlarının değerlendirmeleri de notta belirleyici olacak.

Vatandaşın verdiği puan belirleyici olacak 

-- Devlet Personel Başkanlığı’nın çalışmasında kamudan hizmet alan vatandaşlar da not sistemine dahil ediliyor. Buna göre vatandaş hizmet aldığı kamu çalışanına direk olarak not vermeyecek. Örneğin hizmet aldığı hastanenin tamamına ya da il müdürlüklerine not verecek. Vatandaşın değerlendirmeleri de ödül ve ceza gibi uygulamalarda belirleyici olacak.

Yeni Sicil Sisteminde hiyerarşi sistemi

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan devlet memurlarını ilgilendiren sistemde farklı bir model de hayata gececek. Personelin performansını belirleyecek sistemde dereceye bağlı hiyerarşi geliyor. 90, 180, 360 derece olarak belirlenecek sistemde, 90 derece dikey hiyerarşi olarak isimlendirilirken, 180 derece üstün asta, astın üste puan vermesi olarak değerlendiriliyor. 360 derece ise hizmet alımına yönelik. Söz konusu yeni modelde üst asta, ast üste, dışarıdan verilen hizmetlerde ayrıca değerlendirilecek.

Yılbaşından yıl sonuna kadar verilecek puanlamanın ardından elde edilen sonuç yurtdışı görev, görevde yükselme, yurtdışı eğitim, tayin ve ödül olarak çalışanlara geri dönecek. Performans değerlendirmesine yönelik bir çalışma yapıldığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaynakları ise yeni modele ilişkin taslak çalışmanın hazır olduğunu kamu kurumlarından gelecek görüşlerle birlikte son şeklinin verileceğini söyledi.

Sizce Memura getirilecek Memur Sicil sistemi uygulaması doğrumu? Konu ile ilgili olumlu veya olumsuz düşünceleriniz paylaşmak için Kamu Saati'nin forum sitesine üye olabilir ve konu hakkında fikirlerinizi yazabilirsiniz. 

Kamu Saati Foruma üye olmak için Tıklayınız

Memura Sicil uygulamasını nasıl görüyorsunuz? Forum konusuna ulaşmak için TIKLAYINIZ


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Haydi hayırlısı
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bir derecelendirme muhakkak olmalı. Ama bize özgü ve memurlar süreçten en az bir yıl önce bilgilendirilmesi.