Memur maaş zammında Hakem Kurulu süreci başladı

Memur maaş zammı nezaman belli olacak, memur maaş zammı teklifi, Memur maaş zammında Hakem Kurulu süreci başladı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk memur maaş zammıyla ilgili basın toplantısı yaptı, memurlara yapılacak olan maaş zammıyla ilgili basın toplantısı, Masada uzlaşıyı sağlamak herzaman önceliğimiz olmuştur fakat olmadı ve Hakem Kurulu süreci başladı. Müzakerelerin uzlaşıile sonuçlanmasını isterdik fakat olmadı ve uzlaşmazlıkla sonuçlandı. İşveren yetkilisi ve işveren imza yetkilisi bakan Selçuk Tespit tutanağını okuyup, imzalayıp Hakem Kurulu'na da ilettik dedi.

Memur maaş zammında Hakem Kurulu süreci başladı
Admin
Admin
22 Ağustos 2019 Perşembe 12:58

Memur maaş zammında Hakem Kurulu süreci başladı

İşveren yetkilisi ve işveren imza yetkilisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk memur maaş zammıyla ilgili basın toplantısı yaptı

İşveren yetkilisi ve işveren imza yetkilisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memurlara yapılacak olan maaş zammıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. İşveren yetkilisi ve işveren imza yetkilisi Bakan Selçuk, "Masada uzlaşıyı sağlamak herzaman önceliğimiz olmuştur fakat olmadı ve  Hakem Kurulu süreci başladı. Müzakerelerin uzlaşıile sonuçlanmasını isterdik fakat olmadı ve uzlaşmazlıkla sonuçlandı. İşveren yetkilisi ve işveren imza yetkilisi bakan Selçuk Tespit tutanağını okuyup, imzalayıp Hakem Kurulu'na da ilettik dedi.

Memur maaş zammında Hakem Kurulu süreci bugun itibari ile başladı

İşveren yetkilisi ve işveren imza yetkilisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Masada uzlaşıyı sağlamak herzaman önceliğimiz olmuştur fakat olmadı ve Hakem Kurulu süreci başladı. Müzakereler malesef uzlaşmazlıkla sonuçlandı" dedi.

İLK TEKLİF KABUL EDİLMEMİŞTİ

2020'nin  maaş zammı olarak ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı aynda yüzde 3, 2021'nin  maaş zammı olarak ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan teklif, memurkonfederasyonlarınca kabul görmemişti.

İKİNCİ TEKLİF NE KADARDI?

Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de maaş zammı olarak yüzde 4+4, 2021'de  maaş zammı olarak yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulunmuş ancak bu teklif de kabul görmemişti.

Asgari ücret ile fabrikada çalışan işçiler, taşeron işçiler ile kıyaslandığında refah durumları oldukça iyi bir sevide olan memurların ne istediğine dair halkta bir anlam verememiş durumda. ülkenin ekonomik gerçekleri ve şuanki zam önerisi ve refah payları seviyesi oldukça iyi bir sevide olan memurların maaş zammına bundan sonraki günlerde hakem hayeti karar verecek.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.