MEB 5 yıldır il dışı taban puanlarını açıklamıyor

MEB 5 yıldır il dışı taban puanlarını açıklamıyor
Admin
Admin
09 Temmuz 2019 Salı 10:55

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS ile yaptığı alımlarda taban puanları açıklamasına rağmen, Meb personelinin hem il içi hem de iller arası yer değiştirme işlemlerinde taban puanları açıklamamaktadır.

Bakanlık daha önceki yıllarda yaptığı açıklamada, çok spekülasyon yapıldığı, "daha yüksek puana sahip olduğum halde ben atanmadım" şeklinde haberler çıkmasını bu uygulamaya gerekçe göstermişti. 

Ancak, yer değiştirme işlemlerinde torpil yapılmadığının tek göstergesi, taban puanlardır.

Bakanlık bu uygulamasıyla, daha çok eleştiri almakta ve spekülatif haberlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır.

En basitinden "puanlar neden açıklanmıyor, düşük puanlılar torpillere mi atandılar ya da bizim görmediğimiz okullara atamalar mı yapıldı? " sorusu cevapsız kalmaktadır.

Kaldı ki bu durum sadece öğretmen yer değiştirme de yok. Yönetici görevlendirmelerinde de aynı durum var.

Bakanlığın, tüm tercih işlemlerinde taban puanları açıklayarak hem kendi personeli nezdindeki itibarını koruması hem de diğer kurumlara örnek olan uygulamasını devam ettirmesi gerekmektedir.

Öte Yandan Bazı Çalışanlar Şu Şekide seslendi;

-Tercihlerine kimin kaç puanla atandığını kişiler kendileri görebiliyor, 3.kişiler görmesi bir sorun mudur bilemedim. Fakat herhangi bir yere atanmak istiyorum seçeneği olmadığı için açıklanacak min puanlar kafa karıştırabilir. Mazeret atamalarında ise Ömer Dinçer den beri Puana bakılmaksızın herkesin ataması yapılmakta. Bu yıl yapılır mı bilinmez...

-Birinin bahçesinden erik yemek istersem ya izin alır güpegündüz bahçeye girer koparır yerim ya da habersizce ve gece vakti gider çalmaya yeltenirim.MEB de bir hinliği olmasaydı bu puanları yayınlardı.Kaldı ki bunun savunulacak hiçbir yönü olmamasına rağmen kurum bazlı puanları yayınlamak şeffaflık adına yapılması zorunlu olmalıdır diye düşünmekteyim.

-her sene merak ederim ama hiçbir sene öğrenemem.. ne diyelim teşekkürler MEB.

sözlerini sarf ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.