Mali sorumluluk zammı kimler alabilir?

Taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak görevlendirilmiş memur ek ödeme olarak ne kadar alır?

Mali sorumluluk zammı kimler alabilir?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak görevlendirilmiş memur ek ödeme olarak ne kadar alır?

14 Ağustos 2013’te Resmi Gazetede yayınlanan 2014 – 2015 yılı 2. Dönem toplu sözleşmesinin mali sorumluluk başlıklı 11. maddesine göre mali sorumluluk zammı puanı kadro ve görevi itibari ile mali sorumluluk zammından yararlanamayan daha düşük puan üzerindeki zamlardan yararlanan taşınır mal sorumlusu ya da taşınır kontrol yetkilisi olarak görevlendirilmiş devlet memurları için de uygulanmaktadır.

Fakat belirtilen puandan daha düşük mali sorumluluk zammı öngören kadrolarda görevli olup aynı zamanda taşınır mal sorumlusu ya da kayıt kontrol yetkilisi olanlara mali sorumluluk zammı ödenmemektedir.

Örnek vermek gerekirse Bilgisayar İşletmeni görevindeki biri yan ödeme puanının yanı sırada 575 puan mali sorumluluk zammı almaktadır. Buda maaş bordrosuna 575 * 0,026347=15,15 TL olarak yansımaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.