KPSS'siz memur alımı yapan kurum ve kuruluşlar - Sınavsız memur alımı

KPSS'siz memur alımı yapacak kurum ve kuruluşlar. Devlet memurluğuna sınavsız girişin kapıları açıldı. Peki KPSS'siz sınav şartı aramadan memur alımı yapacak kurumlar hangileri? Detaylar haberimizde.

KPSS'siz memur alımı yapan kurum ve kuruluşlar - Sınavsız memur alımı
18 Ağustos 2016 Perşembe 16:03

15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında binlerce FETÖ üyesi kişi kamu kurum ve kuruluşlarından atıldı. KHK'lar ile birlikle kamuda çok sayıda kişi ise açığa alınmış durumda. Binlerce iş arayan kişi hangi kurumların KPSS şartı aramadan personel alımı yapacağını merak ediyor. Sınavsız memur alımı konusunda yaşanan gelişmeler iş bekleyen, devlet kadrolarında yer almak ve çalışmak isteyen binlerce kişiyi heyecanlandırdı. Bu yıl içerisinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarına çok sayıda memur ataması yapılacak.Peki hangi kurumlar KPSS'siz memur alımı yapacak? İşte detaylar.

Sınavsız memur alımını araştıran binlerce vatandaşın en çok merak ettiği, hangi kurumların sınav şartı aramadan personel alımı yapacağı oluyor.  Sınavsız memur alımı yapan kurumlar, alımlar hakkında ilanları  kendi resmi internet sitesinden duyuruyor.  Bu nedenle sınavsız memur alımı konusunda aranan kriterler kurumdan kuruma değişiklik gösteriyor. Bu şartlara uyan kişiler başvurularda bulunabilecekler.

KPSS'siz memur alımı yapacak kurumlar hangileri?

657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılacak. Peki hangi kurum ve kuruluşlar KPSS şartı aramadan personel alımı yapacak? İşte KPSS'siz memur alımı yapacak kurum ve kuruluşlar;

- AB Bakanlığı Memurlukları,
- Anayasa Mahkemesi,
- Bakan Yardımcılıkları,
- Bakanlar Kurulu Sekreterliği,
- Başbakan Başmüşavirleri,
- Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,
- Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,
- Diyanet İşleri Başkanlığı,
- Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,
- Milli İstihbarat Teşkilatı,
- Milli Savunma Bakanlığı,
- Özel Kalem Müdürlükleri,
- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,
- Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,
- TBMM Memurlukları,
- TOKİ,
- TUİK,
- Vali  Kadroları 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Nereye müracaat edilecek ve nasıl alacaklar.
Avatar
İslam dogru - 8 yıl önce
Ne zaman alınacak haberi olan var mi