Kamuda yazlık kıyafet uygulamasına geçildi - Yaz dönemi kıyafet uygulaması ne zaman bitecek?

Memurlar, yaz dönemi kıyafet uygulamasına geçti. Yeni düzenlemedeki yaz dönemi kıyafet uygulaması bugünden itibaren başladı. Yaz dönemi kıyafet uygulaması ne zaman bitecek?

Kamuda yazlık kıyafet uygulamasına geçildi - Yaz dönemi kıyafet uygulaması ne zaman bitecek?
15 Mayıs 2017 Pazartesi 14:36

Devlet Memurları Kanunu'na göre kıyafet uygulaması iki kola ayrıldı. Yazlık ve kışlık kıyafetler olarak yapılan yeni düzenlemede memurlar, yaz dönemi kıyafet uygulamasına geçti. 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü mesai saati ile başlayan yaz dönemi kıyafet uygulaması 15 Eylül 2017 Cuma günü mesai başlama saatine kadar sürecek. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin, ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu, yaz kıyafeti uygulaması ile kalkmış oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin ceket giymesi ve kravat takması, 15 Mayıs sabahından -15 Eylül sabahına kadar olan dönemde zorunlu olmayacak. Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar ise ilgili yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabii olacak.

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik" kapsamında memurların belirtilen şartlara uygun olmak kaydıyla mahallinde ceketsiz, uzun veya kısa kollu gömlek ve kravatsız olarak çalışmalarına müsaade ediliyor. Uygulama makam odalarına giriş ve çıkışlarda da uygulanacak.

Ancak illerde sadece makam odaları yazdığı için, protokole dahil kamu görevlilerinin resmi kutlama törenlerine mutlaka takım elbise ile katılması isteniliyor. Kıyafetleri Özel Kanun, Tüzük ve Yönetmelikle tespit edilmiş personel (Emniyet, Jandarma, Sağlık gibi) yazlık kıyafetlerini kendi kurumlarının usul ve esaslarına göre tatbik edecekler. Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların ise 22-24 dereceye ayarlanması gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.