Kamuda en yüksek ek göstergeyi hangi personel almaktadır?

Kamu kesiminde en yüksek ek göstergeyi acaba hangi kamu personeli almaktadır?, En yüksek makam tazminatı hangi kamu personeline ödenmektedir?, En yüksek temsil tazminatı hangi kamu personeline ödenmektedir?, En yüksek emekli maaşını hangi kamu personeli almaktadır? Milletvekilleri ne kadar emekli maaşı almaktadır? İşte Detaylar..

Kamuda en yüksek ek göstergeyi hangi personel almaktadır?
Kamusaati
Kamusaati
14 Mayıs 2020 Perşembe 01:24

Kamu kesiminde en yüksek ek göstergeyi acaba hangi kamu personeli almaktadır?

Aklımıza hemen En Yüksek Devlet Memuru olarak tanımlanmakta olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı gelmekte ise de en yüksek ek göstergeyi Genel Kurmay Başkanı almaktadır.

En Yüksek Devlet Memuru olarak tanımlanmakta olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanının ek göstergesi 8000 iken Genel Kurmay Başkanının ek göstergesi 9000'dir.

En yüksek makam tazminatı hangi kamu personeline ödenmektedir?

Kamuda en yüksek makam tazminatını da En Yüksek Devlet Memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı almamaktadır. En Yüksek Devlet Memurunun makam tazminatı göstergesi 15.000 iken Genel Kurmay Başkanının makam tazminatı göstergesi 30.000'dir.

En yüksek temsil tazminatı hangi kamu personeline ödenmektedir?

Kamuda en yüksek temsil tazminatını da En Yüksek Devlet Memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı almamaktadır. En Yüksek Devlet Memurunun temsil tazminatı göstergesi 20.000 iken Genel Kurmay Başkanının temsil tazminatı göstergesi 30.000'dir.

En yüksek emekli maaşını hangi kamu personeli almaktadır?

Kamuda en yüksek emekli maaşını da En Yüksek Devlet Memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı almamaktadır. 40 yıllık kamu hizmeti olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanının emekli maaşı 11.616 TL, emekli ikramiyesi ise 269.205,84 TL'dir.

40 yıllık kamu hizmeti olan Genel Kurmay Başkanının emekli maaşı ise 16.069.85 TL emekli ikramiyesi ise 297.249,55 TL'dir.

Milletvekilleri ne kadar emekli maaşı almaktadır?

TBMM başkanı ve eski başbakanların emekli aylığı cumhurbaşkanı emekli aylığının % 75'idir. Buna göre 2020 yılında TBMM başkanı ve başbakana ödenecek emekli aylığı 32.500 x % 75 = 24.375 TL'dir. Milletvekili emekli maaşı ise; cumhurbaşkanının emekli aylığının % 45'idir. Bu tutar ise 32.500 x % 45 = 14.625 TL'dir.

Bunların emekli maaşları yıllık olarak cumhurbaşkanı ödeneğine göre belirlendiği için maaş katsayısındaki artışlar nedeniyle emekli maaşlarında artış olmamaktadır. Dolayısıyla bunların emekli maaşları yıl başında ne kadar ise yıl sonunda da aynıdır.

Haberleri doğrudan anında takip edebilmek için haber sayfamız için TIKLAYINIZ!!! 
 

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ 

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ  File:Facebook Logo Mini.svg - Wikimedia Commons

Kamu Saati İnstagram Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ 

Kamu Saati Android Uygulamamız İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DoğanMm - 4 yıl önce
Doğan Mali müşavir - Ankara ve İstanbul ofisleri ile her türlü mali işlerinizde yanınızda