Kamu Personelleri Memur ve İşçiler Artık Gizli Denetçiler Tarafından Denetlenecek !!!

Kamu Personelleri Memur ve İşçiler Artık Gizli Denetçiler Tarafından Denetlenecek !!!, Etkin, verimli, hesap verebilir bir kamu düzeni için harekete geçiliyor, Memurum bana birşey olmaz Dönemi Bitti, Her Memur Halk Gibi Gelen Vatandaş Görünümlü Gizli Denetçilerle Denetlenecek, Her Memur müfettiş tarafından Denetlenecek, Detaylar Haberimizde...

Kamu Personelleri Memur ve İşçiler Artık Gizli Denetçiler Tarafından Denetlenecek !!!
Admin
Admin
27 Eylül 2019 Cuma 16:50

Kamu Personelleri Memur ve İşçiler Artık Gizli Denetçiler Tarafından Denetlenecek !!!

 Kamu personelleri artık gizli denetçi tarafından gözlemlenecek Devlet artık Etkin, verimli, hesap verebilir bir kamu düzeni için hükümet harekete geçiyor.

Kamuda çalışan memur ve işçi personelin hizmetinden memnun olmayan vatandaşların şikayetleri artınca, hükümet tarafından yeni bir düzenleme getiriliyor...

Cumhurbaşkanlığı yetkililerince taslak olarak hazırlanan "Kamu Hizmetlerinin Sunumu, İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" taslağında; etkin, verimli, hesap verebilir, beyanı ve memnuniyeti esas alan ve şeffaf bir kamu yönetimi oluşturulması için alınacak tedbirlerle yer verildi.

Kamu kurum ve Kruluşlarında baştan sona  tüm kurumsal yapı ve hizmet süreçleri gözden geçirilecek. Katma değer üretmeyen birimler kaldırılacak. 1 Ocak 2020 yılında yürürlüğe girmesi hedeflenen taslağa göre, tüm kamu kurumları yeni uygulamalara 6 ay içinde hazır hale gelecek.

"TEBDİL DENETİMLERİ OLACAK"

Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan taslağa göre; kamu hizmetlerinin, gereği gibi yerine getirilip getirilmediğinin tespiti amacıyla tebdili denetim yapılacak.Bütün Kurumlar iç denetçiler ve müfettişler tarafından ayrı ayrı denetlenecek

"DENETLEYEN KİŞİ GİZLİ OLACAK"

Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan taslağa göre Denetleyen kişi, kimliğini gizleyerek vatandaş gibi kamu hizmetinden faydalanan rolüyle denetime çıkacak. Denetçi Her memuru tek tek denetleyecek Memuru denetleyen denetçiden hemen sonra yine bir başka denetçi aynı memuru denetleyecek böylelikle yolsuzsuz rüşvet gibi olaylarda kesinlikle yasanmamış olacak.

DİJİTAL ORTAMLARA GEÇİLECEK

Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan Taslak ile kamu hizmetlerinin sunumunda başvuruların alınması, sonuçlandırılması, izlenmesi ve denetlenmesi süreçlerinin azami düzeyde dijital ortamda gerçekleştirilmesi de amaçlanıyor.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.