İhraç edilen memur nereye dava açmalı? Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, kamudan ihraç edilenlerin nereye itiraz davası açacaklarını açıkladı. KHK'lar ile ihraç edilenler nereye dava açmalı, Anayasa Mahkemesine mi yoksa İdari Mahkemeye mi dava açılmalı? İşte İsmail Konçuk'un ihraç edilen memurlar ile ilgili açıklamaları.

İhraç edilen memur nereye dava açmalı? Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk açıkladı
23 Eylül 2016 Cuma 14:35

Fettullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmalar kapsamında binlerce memur kamudan ihraç edildi. KHK'lar ile gerçekleşen ihraçlar sonrasında, kendilerinin FETÖ ile bağlantısı olmadığını belirten vatandaşlar, itiraz için dilekçeler hazırlıyor ve nereye başvuru yapacaklarını merak ediyor. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, FETÖ soruşturmasında KHK'lar ile ihraç edilen memurların nereye başvuru yapacakları konusundaki tartışmalara açıklık getirdi. Peki ihraç edilenler nereye başvuracak? İşte detaylar.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hem kurum avukatları hem de işin uzmanı hukukçu öğretim üyeleriyle yaptığı görüşme neticesinde itiraz davalarının Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne açılmasının uygun olacağını ifade etti. Konçuk, “Anayasa Mahkemesine dava açmak isteyenler de, kendi şahsi kararlarıyla bunu yapabilirler, ancak bizim öngörümüz bu değildir. Bu davaların silsile yoluyla takip edilmesi, bireysel iptal davalarının idare mahkemelerinde açılması bize göre doğru bir karardır”  dedi.

İhraç edilenler nereye başvuracak?

Kamudan ihraç edilenlerin merak ettiği sorulardan birisi de, Anayasa Mahkemesi'ne mi, idare mahkemesine mi başvurunun yapılacağı oluyor. İsmail Konçuk bu konuda, ihraç edilenlerin Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesine dava açabileceklerini belirtti. İsmail Konçuk, “Meslekten ihraç edilen memurların Anayasa Mahkemesine mi, idare mahkemelerine mi dava açacağı konusunda bir tartışma yaşanmaktadır. Türkiye Kamu Sen olarak biz yol haritamızı belirleyip, bağlı sendikalarımıza da durumu bildirdik. İşin uzmanları olan, kamuoyunca tanınan bazı hukukçu öğretim üyeleriyle yaptığımız görüşmeler, kendi avukatlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, davanın Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesinde açılması uygun görülmüştür. Bu davaların buralarda kaybedilmesi durumunda Anayasa mahkemesine dava açılabilecektir. Anayasa Mahkemesinin de olumsuz bir karar vermesi durumunda 6 ay içinde AİHM dava açılabilecektir." dedi.

Davaların idare mahkemesine açılması doğru bir karardır

Bu konuda tartışmaların olduğunu hatırlatan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, daha önce böyle büyük çaplı ihraç olayının yaşanmadığını söyleyerek, "Konunun kamuoyunda hukukçular tarafından dahi tartışılması da normaldir, çünkü kamu daha önce bu boyutta bir ihraç olayını yaşamamıştır, ancak bu konuda Türkiye Kamu Sen bir yol haritası belirlemiş ve bu yolu sonuna kadar takip edecektir. Bu arada Anayasa Mahkemesine dava açmak isteyenler de, kendi şahsi kararlarıyla bunu yapabilirler, ancak bizim öngörümüz bu değildir. Bu davaların silsile yoluyla takip edilmesi, bireysel iptal davalarının idare mahkemelerinde açılması bize göre doğru bir karardır." şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.