Geçici Görevlendirme

Bursa Mudanya Belediyesi işten çıkarma, işten çıkarmaya zorlanan memurlar, başkan işten çıkaramayınca sürgün ettimi?, 4 memuru Tunceli Hozat'a, 3 memuru Ardahan'a görevlendirdi mi? Detaylar haberimizde

Geçici Görevlendirme
Admin
Admin
01 Ağustos 2019 Perşembe 11:13

Bursa Mudanya Belediyesi, 4 memuru Tunceli Hozat'a, 3 memuru Ardahan'a görevlendirdi

Bursa Mudanya Belediyesi, 4 memuru sürgün ederek Tunceli Hozat'a, 3 memuru sürgün ederek Ardahan'a görevlendirdi
Bursa Mudanya Belediyesi, sendika değişiminde bulunmayan; Cumhurbaşkanlığının yayınladığı Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme tüzüğüne dayanarak 4 memuru Tunceli Hozat, 3 memuru ise Ardahan Belediyesine, 6 ay süreyle sürgün ederek geçici olarak görevlendirildi.

 Bursa Mudanya Belediyesi, 4 memuru sürgün ederek Tunceli Hozat'a, 3 memuru sürgün ederek  Ardahan'a görevlendirdi

Bursa Mudanya Belediyesindeki seçim sonrası parti değişimi, belediyede sendikasını değiştirmeyen ve siyasi olarak muhalif olarak bilinen 7 memur adeta kanun kapsamında sürgün edilerek en uzak illere görevlendirildi.

Cumhurbaşkanlığının yayımladığı Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği tüzüğü hükümleri uyarınca yapıldığı belirtilen görevlendirme kapsamında, 4 memur sürgün edilerek Tunceli Hozat Belediyesine, 3 memur ise  sürgün edilerek Ardahan Belediyesine görevlendirildi.

Cumhurbaşkanlığının, 3 Mayıs 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe koyduğu "Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği"nde, 6 ayı aşan geçici görevlendirmeler için, personelin muvafakati aranmaktadır. 6 aydan az görevlendirmelerde ise personelin muvafakati aranmamaktadır. Bu yönetmelik öncesinde, belediyelerin böyle resen bir uygulama sürgün niteliğinde bir iş yapması mümkün değildi.

Cumhurbaşkanlığının yayınladığı tüzükte ilk kez, oldukça saçma bir şekilde, "Kurumların Emrine" ve "Kadro veya pozisyona geçici görevlendirme" şeklinde iki ayrı görevlendirme biçimine yer verilerek sürgün tarzında geçici görevlendirme işlemleri oldukça kolay hale getirilmiştir.


Bursa Mudanya Belediyesi bu durumu bildiği için, 6 aylık geçici görevlendirmeler yapmıştır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.