Doğum Yapan Memur Hangi Durumda Süt İzni Kullanamaz?

Kadın devlet memurlarının doğum yapmaları ile birlikte hakları olan bazı izinleri aynı döneme gelen izinler nedeni ile kullanamama durumu ortaya çıkıyor.

Doğum Yapan Memur Hangi Durumda Süt İzni Kullanamaz?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

657 sayılı devlet memurları kanununa göre doğum yapan memurlara süt izni, mazeret izni ve aylıksız izin hakkı tanınmaktadır.

Kanuna göre kadın memur doğumundan 8 hafta ve sonra olmak üzere toplamda 16 hafta analık izni alabilmektedir. Çoğul gebelik durumunda ise bu izin süresi 2 hafta daha uzamaktadır. Bunun  yanında doğum öncesi kullanılmayan analık izinlerinin bir kısmı ya da tamamı doğum sonrasına aktarılabilmektedir.

Doğum sonrası analık izni biten kadın memura çocuğunu emzirmesi için ilk 6 ayda günde 3 ikinci 6 ayda ise 1.5 saat süt izni verilmektedir.

Bunun yanında doğum yapan bir kadın memur analık izninin ardından 24 aya kadar aylıksız izinde alabilmektedir.

Hangi durumlarda süt izni kullanılamaz?

  • Doğum sonrası analık izninin hemen ardından 12 ay içerisinde aylıksız izin alan bir memur süt izni kullanamaz. Aynı şekilde belirli dönemlerde aylıksız izin kullanan bir memur sadece aylıksız izinli olmayacağı dönemin süt izinlerini kullanabilir.
  • Bunun yanında analık izninin ardından 12 ay içerisinde izinli sayılacak yıllık izin, mazeret izni ya da hastalık izni gibi durumlarda izin süresi içerisinde bulunan süt izin hakları da kullanılamaz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.