Adalet Bakanlığı sözlü mülakatta "bir sineğin kaç gözü var" sorusunu sordu mu?

Bugün meclis gündemine getirilen Adalet Bakanlığı Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü mülakat sınavında bir sineğin kaç gözü var” ve “bir otobüse kaç pinpon topu sığar” soruları sorulduğu iddiaları doğru mu?

Adalet Bakanlığı sözlü mülakatta "bir sineğin kaç gözü var" sorusunu sordu mu?
23 Kasım 2015 Pazartesi 23:13

Bugün meclis gündemine getirilen Adalet Bakanlığı Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü mülakat sınavında "bir sineğin kaç gözü var” ve “bir otobüse kaç pinpon topu sığar” soruları sorulduğu iddiaları doğru mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tarafından verilen soru önergesi için yanıt Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan istendi.

Sengin Tanrıkulu tarafından meclise sunulan soru önergesinde;

***Belirtilen iddialar doğru ise Yazı işleri ve İdari işler personeli bu sorularla mı alınıyor? Sineğin kaç gözü olduğunu doğru bilen adaylar mülakatı geçti mi?

***Mülakat komisyonunda kimler yer almaktadır? Komisyon üyelerinin belirlenmesinde hangi kriterler dikkate alınmaktadır?

***Mülakata alınan aday sayısı kaçtır? Bu adayların kaç tanesi başarılı olmuştur? Başarılı olan adayların yazılı sınav notları nedir? Mülakatta başarısız olan adayların yazılı sınav sonuçları nedir?

***Hiçbir güvenilirliği olmayan sözlü mülakat sistemi kaldırılacak mı? Kaldırılması ile ilgili bir çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.