4/C'li anneye ücretsiz süt izni müjdesi

Büro Memur-Sen, 4/C'li kadın personelin doğumdan sonra süt izni ve ücretsiz izin ile ilgili açtığı davayı kazandı. Peki doğum yapan 4/C'li personel ne kadar süt izni alabilecek? Süt izni ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

4/C'li anneye ücretsiz süt izni müjdesi
09 Mart 2017 Perşembe 11:50

Kamuda görev yapan 4/C'lilerin süt izni ve üzcretsiz izin ile ilgili merak edilen birçok konu bulunuyor. 4/C'li Kadın personel doğumdan sonra ücretsiz izin ve süt izni kullanabilir mi? Büro Memur-Sen tarafından açılan dava sonuçlandı. İşte merak edilenler. 


Büro Memur-Sen, kamuda görev yapan 4/C’li anneye doğumdan sonra ücretsiz izin ve süt izni verilmesi hakkında açtığı davayı kazandı. Karara göre 4/C’li kadın personel doğumdan sonra 24 aya kadar ücretsiz izin ve süt izni kullanabilecek. 4/C’lilerin uğradığı haksız uygulamalardan birine daha son verdikleri için mutlu olduklarını belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, “Tüm sorunların son bulması için 4/C’liler kadroya alınmalıdır” dedi.

Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen, bir kazanıma daha imza attı. Kamuda statü farkı nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini her fırsatta gündeme getiren ve açtığı davalarla da hukuki mücadelesini sürdüren Büro Memur-Sen’den 4/C’li anneye doğumdan sonra ücretsiz izin ve süt izni müjdesi geldi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü’nde çalışan Büro Memur-Sen Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi 4/C’li Arzu Arslan Gonca, doğum sonrasında ücretsiz izin ve süt izni kullanmak için kuruma başvurdu. TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü, sözleşmesi nedeniyle 4/C’li Arzu Aslan Gonca’nın talebini reddetti. Bunun üzerine Büro Memur-Sen, kamudaki 4/A statüsünde çalışan kadın memurların doğumdan sonra kullandığı 24 ay ücretsiz izin ve süt izni hakkından 4/C’li kadın personelinde yararlanabilmesi için yargıya başvurdu. Büro Memur-Sen, Arzu Arslan Gonca adına ücretsiz izin ve süt izni kullanabilmesi için TÜİK aleyhine Bursa Birinci İdare Mahkemesi’ne dava açtı.


Ücretsiz İzin ve Süt İzni Kararı

Büro Memur-Sen, açtığı davada 4/C’li personele doğum sonrasında ücretsiz izin ve süt izni verilmemesinin Anayasal eşitlik ilkesine ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu vurguladı. Büro Memur-Sen’in talebini haklı bulan Bursa Birinci İdare Mahkemesi, TÜİK’in kararını önce yürütmesini durdurdu, daha sonra ise hukuka ve hakkaniyete aykırı bularak iptal etti. Mahkemenin kararına göre 4/C’li anne doğumdan sonra 24 aya kadar ücretsiz izin ve süt izni kullanabilme hakkı kazanmış oldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.