4C Çalışanlarına kadro mu geliyor?

Aynı pozisyonda aynı işi yapan fakat farklı statülerde bulunan 4/C li personellerle ilgili kanun teklifi sunuldu. Çoğu çalışanın motivasyonunu ve başarısını da olumsuz etkilediği dile getirilen tasarıda kararın çıkması halinde binlerce çalışan rahat nefes alıcak.

4C Çalışanlarına kadro mu geliyor?
27 Ocak 2016 Çarşamba 13:59

CHP'li Bozkurt, "4/C istihdam modeli, kamu kurumlarının asli istihdam biçimi olmuştur" dedi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, kamuda çalışan 4C’lilerin kadroya alınması ve 4/C statüsünün tamamen kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Kamuda aynı birimlerde aynı işi yapmalarına rağmen farklı statülerde bulunmaları nedeniyle memurlar arasında idari, mali ve sosyal haklar yönünden pek çok farklılık bulunduğunu belirten Bozkurt, bu durumun Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi, çalışanların motivasyonunu ve çalışma başarısını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Teklifin gerekçesinde son yıllarda güvencesiz istihdam edilen kamu çalışanı sayısının hızla arttığını, 4/C olarak tabir edilen güvencesiz istihdam modelinin neredeyse kamu kurumlarının asli istihdam biçimine dönüştüğünü ifade eden CHP’li Bozkurt, 4/C’lilerin düşük ücret ve sosyal haklardan yoksun bir şekilde çalıştığını, içine düştükleri geçim sıkıntısı nedeniyle de aile düzenlerinin ve sağlıklarının bozulduğunu belirtti.

Kanun teklifinin gerekçesinde “Birçok kurumda 4/C statüsünde istihdam edilen personelin aynı işi yaptığı çalışma arkadaşlarından daha az kazanması, uğradıkları haksızlığın en önemli göstergesidir.” ifadelerine yer veren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 4/C’li çalışanların kadro ve diğer kamu çalışanları ile aynı sosyal hakları talep ettiğine dikkat çekti.

Bozkurt, Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasını isteyerek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi, Anayasanın eşitlik ilkesinin gereği olarak ayrım yapılmaksızın tüm kamu personelinin arasında hakkaniyete uygun bir yapı oluşturulması ve 4/C statüsünün tamamen yürürlükten kaldırılması için Kanun Teklifi verdi.


Etiketler; #4C kadro
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Aynı işi yapanlar aynı ücreti almalı. Bu nedenle 4/C lilerin tamamına kadro verilmeli.