2020 MEMURLUK SINAVI NE ZAMAN , KPSS BAŞVURU TARİHLERİ 2020

2020 Yılı kpss sınavı,2020 memurluk başvuru tarihleri,ösym kpss sınavı ne zaman,2020 yılında lise mezunlarına kpss sınavı varmı? gibi soruların cevabı haberimizde..

2020 MEMURLUK SINAVI NE ZAMAN , KPSS BAŞVURU TARİHLERİ 2020
Admin
Admin
26 Temmuz 2019 Cuma 21:13

2019 yıl KPSS yani kamuda memur olarak çalışabilmek için yapılan sınavlar lisans mezunları için 14 temmuz,ortaöğretim mezunları için 7 ekim, önlisans mezunları için 4 kasım da yapılmıştı..Peki 2020 yılında KPSS takvimi nasıl olacak..

Memur adaylarının sabırsızlıkla beklediği sınav takvimi ÖSYM tarafından açıklandı..

KPSS BAŞVURU TARİHLERİ 2019

2019 KPSS lisans sınav başvuruları,3 Mayıs 2019başlıyor, 15 Mayıs 2019'da ise sona eriyor.

Sınav 5 oturumda gerçekleşecek:

2019 LİSANS KPSS SINAVI 14 TEMMUZ'DA!

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavı, 14 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak.

Diğer sınav takvimi ise aşağıdaki gibi:

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı, 20 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavı, 21 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı, 28 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak.

2020 KPSS sınav sonuçları ise

.... 2020 TARİHİNDE ÖSYM'nin resmi sitesinde açıklanacak.Ösym'nin resmi sitesine gitmek için tıklayınız.

2020 YILINDA ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM MEZUNLARINA KPSS SINAVI YAPILACAK MI

Hayır.2019 yılında sadece KPSS A ve Öğretmen atamaları için kpss sınavı yapılacak.Hatırlarsanız 2018 yılında ortaöğretim adayları ve önlisans mezunlarına yönelik kpss sınavı gerçekleştirilmişti.Bu gruptan sınavlara girmek isteyenler malesef önümüzdeki yılı bekleyecekler çünkü önlisans ve lise mezunlarına genelde 2 yılda bir kpss sınavı yapılıyor.

Memur olabilmek için önümüzdeki yıl yapılan kpss'yi mi bekleyeceğim?

Elbette hayır.2019 yılında bir çok memur alımı gerçekleştirilecek.Bu memur alımlarına başvurabilmek için geçen yıl yapılan KPSS puanınız yeterli olacak.Yani 2018 yılında yapılan kpss puanı ile alanınızda tüm memur alımı yapan kurum ve kuruluşlara başvurabileceksiniz.

Unutmayın bu yıl seçim yılı,birçok belediye personel alımı gerçekleştirebilir.Ancak belediyeler genelde personel alımını malesef kpss sınavı ile değil de kendi yaptıkları özel sınavlarla gerçekleştiriyorlar.Bu personel alımlarını takip ederseniz sizde belediyelerde bir çok alanda iş bulabilirsiniz.İlanları takip etmek için mutlaka buraya tıklayın.

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVININ NE OLDUĞUNU SORUYOR İSENİZ

KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans mezunlarına her yıl,önlisans ve lise mezunları için 2 yılda bir ÖSYM tarafından yapılan değerlendirme sınavıdır.Kpss barajı birçok kurum için genelde 70 dir.Kamu kurum ve kuruluşları personel alımlarını genel olarak KPSS sınavı sonucuna göre yaparlar.Ya da ilk değerlendirmeyi kpss puan sıralamasına göre yaparlar ve daha sonra mülakat yaparlar.

Eğer sizde kamuda çalışmak yani devlet memuru olmak istiyorsanız mutlaka KPSS sınavına girip başarılı bir sonuç almalısınız.KPSS sınavına olmadan da bazı devlet kurumları personel almaktadır.Ancak onlarında kendi sınavlarını yaptığını unutmayalım.

KPSS sınavına her yıl milyonlarca memur adayı başvurmaktadır.Bu kadar insanın içinden sıyrılıp atanabilmek gerçekten çok zor ve çetin bir süreçtir.

KPSS sınavında geçen yıla ait Kpss güncel bilgiler konumuza mutlaka bakmanızı öneririz.

KAYNAK: www.kamusaati.com

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.