Zeki Alasya'nın 2. ölüm yıldönümü - Zeki Alasya kimdir?

Usta oyuncu Zeki Alasya'nın bugün 2'nci ölüm yıldönümü. Çok sayıda önemli dizi ve filmlerde yer alan ve oyunculuğu ile kendini sevdiren Zeki Alasya kimdir?

Zeki Alasya'nın 2. ölüm yıldönümü - Zeki Alasya kimdir?
08 Mayıs 2017 Pazartesi 11:38

Usta oyuncu Zeki Alasya, 8 Mayıs 2015 yılında hayatını kaybetti. 22 Nisan 2015 tarihinden beri Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Alasya, karaciğer hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

Zeki Alasya kimdir?

Zeki Alasya'nın tam adı Zeki Şenol Alasyadır. 18 Nisan 1943 yılında İstanbul Şehzadebaşı'da doğdu. Aslen Kıbrıslı olan Alasya, Robert Koleji'nin orta bölümünü bitirdi. Sanat hayatına 1959'da MTTB (Millî Türk Talebe Birliği) tiyatrosunda amatör olarak başlayan Alasya,  Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında da çalıştı. Alasya, Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı.

1973'ten sonra film çevirmeye başlayan Alasya, Metin Akpınar ile birlikte çok sayıda filmde yer aldı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca Devlet Sanatçısı unvanı aldı.

Alasya, ilk evliliğini Oya Alasya ile gerçekleştirdi. İkilinin Zeynep adında çocukları oldu. 1987 yılında çift evlililerini sonlandırdı. Alasya, 2008'de kendinden 30 yaş küçük olan Jülide Atak ile yeniden dünya evine girdi.

Zeki Alasya'nın Filmlerinden kareler için TIKLAYINIZ...

Zeki Alasya filmleri:

- Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de
- Ömerçip
- Rus Gelin
- Herşey Oğlum İçin
- Dedem, Gofret ve Ben
- Yerim Seni
- Hastane
- Zeki Metince
- Biz Bize Benzeriz
- Güler Misin Ağlar Mısın
- Namus Düşmanı
- Dikenli Yol
- Yaz Bitti
- Yanlış Numara
- Patron Duymasın
- Kaptan
- Dönme Dolap
- Davetsiz Misafir
- Elveda Dostum
- Vay Başımıza Gelenler
- Köşe Kapmaca
- Aslan Bacanak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.