Ramazan İftar Menüleri 28. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Bezelye çorbası, Patatesli Kaşarlı Köfte ve Cevizli Burma Baklava Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 28. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
12 Haziran 2018 Salı 13:50

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Cevizli Burma Baklava Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 28. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Bezelye çorbası, Patatesli Kaşarlı Köfte ve Cevizli Burma Baklava Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

28. Gün Örnek İftar Menüsü

Bezelye çorbası tarifi

Malzemeler:

1,5-2 su bardağı tane bezelye

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet orta boy patates

1 adet et bulyon

5 su bardağı su

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın. Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun. 5 su bardağı suyu tencereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın. Kaynayan çorbanızı pürüzsüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın.

Patatesli Kaşarlı Köfte Tarifi

Malzemeleri

Köfte Harcı için Malzemeler

1 kg. dana kıyma

1 adet orta boy soğan – rende

1.5 su bardağı ekmek kırıntısı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Tarçın

1 adet yumurta

 Arası için Malzemeler

3 adet küçük boy patates – ince doğranmış

8-10 dilim taze kaşar

8-10 dilim çedar peyniri

Üzeri için Malzemeler

3-4 adet domates – soyulmuş küp doğranış

2 diş sarımsak

1 tutam toz şeker

2 yemek kaşığı balzamik sirke

1 dal taze kekik

½ dal biberiye

Tuz

Karabiber

Yapılışı

Patatesleri ince ince yuvarlak doğradıktan sonra suda 2 – 3 dakika haşlayın ve süzün. Köfte harcı için olan tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun.

Kelepçe kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Köfteli harcı ikiye bölüp yarısını kalıbın tabanına parmaklarınızla yayın. Üzerine haşlanmış patatesleri dizin, üzerine taze kaşar peyniri dilimleri ve çedar peynirini dizin. Kalan köfte harcını iki yağlı kağıt arasında kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın ve en üste yerleştirin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Sos için olan tüm malzemeleri sos tenceresine koyup kıvam alıncaya kadar pişirin ve köftenin yanında servis edin.

Cevizli Burma Baklava Tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çimdik tuz

1 paket kabartma tozu (10 gr)

1 yemek kaşığı sirke

4 su bardağı baklavalık böreklik un

Şerbet için:

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

3-4 damla limon suyu

İçi için:

250 gr ceviz içi

250 tereyağı

Yufkaları açmak için:

500 gr buğday nişastası

Yapılışı:

Yumurta, yoğurt, sirke, süt ve sıvıyağı yoğurma kabına alıp karıştırın. 1 su bardağı unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Sonrasında 3 su bardağı unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve üstünü bir bez ile örterek 30 dakika kadar dinlendirin. Şeker ve suyu orta boy bir tencerede kıvam alıncaya kadar kaynatın. 4-5 damla limon suyu sıkarak karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. 

Dinlenen hamuru 9 bezeye bölün ve elinizle bezeleri yuvarlayın. İlk bezeyi bol nişasta serptiğiniz tezgaha alın ve üstüne nişasta serperek oklava yardımıyla açın. Açtığınız yufkanın üstüne ceviz kırıklarını serpin. ve En ucundan başlayarak oklavaya sarın. Oklavanın iki ucundan yufkayı tutun ve ortaya doğru büzün. Oklavayı dikkatlice büzdüğünüz yufkadan çıkarın ve bıçak yardımıyla 3 er parmak genişliğinde dilimleyin.

Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp fırın tepsisine dizin. Erittiğiniz tereyağını baklavaların üstüne gezdirin. 180 derece önceden ısıttığınız fırında alt üstü kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığınız atan baklavalara soğuk şerbeti dökün ve en az 2-3 saat dinlendirerek servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.