Ramazan İftar Menüleri 23. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Sumak Ekşili Maraş Çorbası, Şehzade kebabı, Cevizli Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 23. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
07 Haziran 2018 Perşembe 13:08

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Cevizli Bülbül Yuvası Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 23. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Sumak Ekşili Maraş Çorbası, Şehzade kebabı, Cevizli Bülbül Yuvası Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

23. Gün Örnek İftar Menüsü

Sumak Ekşili Maraş Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 yemek kaşığı kalın bulgur

1 yemek kaşığı biber salçası (ısteğe bağlı)

1 yemek kaşığı pirinç 1 adet rendelenmiş kereviz

1 adet rendelenmiş havuç

1 adet büyük boy kuru soğan

4 diş sarımsak

6 adet pazı

1 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı sumak ekşisi

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

İncecik doğradığınız soğanı, rendelenmiş havuç ve kerevizi orta boy bir tencereye koyun. Salçası da ilave edin. İncecik doğradığınız sarımsakları da katın.

Yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinci de ekleyip tencereyi orta ısılı ateşe oturtun. Üzerine 10-12 su bardağı su katıp pişmeye bırakın.

Yaklaşık 20-25 dakika sonra üzerinde oluşan köpüğü alıp atın. Tereyağı ve zeytinyağını katıp karıştırın, tuzunu da ilave edin.

Bu çorbada üç çeşit ekşi kullanacağız. Sumak ekşiniz yoksa, top sumağı bir bardak sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzdüğünüz sumak suyunu, nar ekşisi ve limonu çorbaya ekleyin.

Saplarını ayırıp incecik doğradığınız pazıyı da ilave edip karıştırın. Çorbaya nane ve pul biber de ekleyebilirsiniz.

Kıvamı biraz katı olan çorbayı 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Şehzade kebabı tarifi

Malzemeler

1 kg kuşbaşı dana eti

5 adet patlıcan

2 adet kuru soğan

4-5 adet yeşil biber

5-6 diş sarımsak

Karabiber

Pul biber

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet domates

Sıvı yağ

Tuz

Yapılışı:

Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su doldurulur. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak zerinde biriken köpükler alınır. Ardından kapak kapatılarak 10 dakika pişirilir. Patlıcanlar çizgili soyularak doğranır. 20 dakika kadar tuzu suda bekletilir. Suyu süzülen patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanarak bol kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan kavrulur. Bir süre sonra yeşil biberler de doğranıp ilave edilir. Sarımsaklar da eklenerek kavrulmaya devam edilir. Karabiber, pul biber, tuz ilave edilir. Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar ve hazırlanan etli karışım alınarak karıştırılır. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir. 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirilir.

Cevizli Bülbül Yuvası tarifi

Malzemeler:

3 yemek kaşığı yoğurt (110 gr)

1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)

1 tatlı kaşığı karbonat (5 gr)

1 yemek kaşığı limon suyu

4 su bardağı un (460 gr)

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

3 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

Ceviz kırıkları

Toz tarçın

Yapılışı:

Şerbet için su ve şekerin tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Şerbet kıvam alıncaya kadar (15-20 dk) kısık ateşte pişirin. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığındaki yoğurt ve margarini yoğurma kabına alın. Üzerine karbonat ve limon suyunu ilave edin. 4 su bardağı unu yoğurma kabına ilave edip kaba yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün, üzerine bir bez örterek 10 dakika kadar dinlendirin.

İlk parçayı hafifçe unladığınız tezgahta 1 santim kalınlığında açın. 1 çay bardağı yardımıyla daireler kesin ve yağladığınız fırın tepsisine alın. İkinci hamuru da hafifçe unladığınız tezgahta 1 santim kalınlığında açın. 1 çay bardağı yardımıyla daireler kesin. Ortalarını bir pet şişe kapağıyla daire şeklinde kesin ve fırın tepsisine aldığınız dairelerin üzerine yerleştirin.

Cevizleri elinizle kırın. Tatlıların üzerindeki daire şeklindeki çukurlara yerleştirin. Tatlıların üzerine tarçın serpin ve 180 derece önceden ısıttığınız fırında hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınız sıcak tatlıları tamamen soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbetini çekip soğuyan tatlıları 2-3 saat kadar dinlendirin ve servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.