Nursel'in Mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi? Nursel'in Mutfağı 10 Şubat 2016 Çarşamba bölümünü izle

Show TV'nin sevilen yemek programı Nursel'in Mutfağı 10 Şubat 2016 Çarşamba bölümünde yine güzel yemek tarifleri verildi. Her bölüm bir şehre ve bir mutfağa konuk olan Nursel Ergin, bugün de Antakya mutfağına konuk oldu. Peki Nursel'in mutfağı son nölümde hangi yemek tarifleri verildi? Son bölümde neler oldu? Nursel'in Mutfağı son bölüm izle.

Nursel'in Mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi? Nursel'in Mutfağı 10 Şubat 2016 Çarşamba bölümünü izle
10 Şubat 2016 Çarşamba 14:33

 Nursel'in Mutfağı yemek programı gündüz kuşağına farklı bir anlayış getiriyor. Her bölüm bir eve konuk olan Nursel Ergin, bir akşam yemeğinde ne olması gerekiyorsa o yörenin yemeklerini o evde ev sahibi ile birlikte yapıyor ve izleyicilere sunuyor. Klasik yemek programlarından en büyük farkı da sohbeti, neşesi ve samimiyeti olsa gerek. 

Postmodern Film Production'ın yapımcılığını üstlendiği Nursel'in Mutfağı, haftaiçi her gün 12.00'da Show TV ekranlarında izleyenleri ile buluşuyor. Her bölüm birbirinden güzel yemek tarifleri ile izleyenleri güzel sürprizler bekliyor.

Peki, Nursel'in Mutfağı programında 10 Şubat Çarşamba son bölümde neler oldu?

Antakya Mutfağı yemek tatları bir başka olur. Ispanaklı yoğurtlu yöresel bir lezzet ile başlayacak tarifler, farklı bir poğaça tarifi, yörenin en çok sevilen tatlısı ile devam edecek. Antakya'nın meşhur kebap tarifi ile bugünün son tarifi olacak.


İlk yemek tarifi Antakya mutfağından İlknur Çolak'ın Kağıt Kebabı

MALZEMELER
1 kg dana kıyma
3 adet kırmızı biber
15 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 bağ maydanoz
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz

Üzeri İçin;
Domates
Biber

HAZIRLANIŞIKıyma ve salça dışında ki bütün malzemeleri rondodan geçirin. Sonrasında onları bir kaba alıp üzerine kıymayı, salçayı,karabiber ve tuzu da ekleyip hepsini birlikte yoğurun. Yağlı kağıtları keserek kare hale getirin. Üzerine yaptığınız kebaptan parçalar koparıp koyarak yuvarlak büyük köfteler haline getirin. Yağlı kağıtlarla birlikte tepsiye dizip 200 derecede fırına vererek pişirin. Pişmeye yakın üzerine domates ve biber ekleyin.

Nursel'in Mutfağı Külçe tarifi

MALZEMELER

Hamuru İçin;

1 kg un
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar ılık su

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kömbe baharatı
1 yemek kaşığı çekilmiş rezene
1 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı susam

Hamurları Yağlamak İçin;

Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Hamuru için, unu bir kaba koyup içine maya, tuz, şeker ve sıvıyağ ekleyip suyunuda ekledikten sonra yoğurun. Sosu için tereyağını eritin. Eriyen tereyağının içinde sıvıyağ ekleyin. Kömbe baharatı, çekilmiş rezene çörekotu ve susamı da ekleyip karıştırın. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar koparıp bezeleyin. Bezelediğiniz hamurları elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine sostan döküp rulo şeklinde sarın. Sardıktan sonra gül şekline getirip tepsiye dizerek fırında pişirin.

10 Şubat Çarşamba Künefe tarifi

MALZEMELER
4 yemek kaşığı tereyağı ( 200 gr)
700 gr tel kadayıf
500 gr tuzsuz künefe peyniri

Şerbeti İçin;

5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon

Üzeri İçin;
Toz antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra üzerine bir kaç damla limon sıkın. Diğer tarafta tel kadayıfları ince ince kıyın. Kıydığınız kadayıfları bir kaba koyup tereyağını eriterek üzerine dökün. Sonrasında kadayıfla yağı iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra ikiye bölün. Peynirleri elinizle ufalayın. İkiye böldüğünüz kadayıfları bir kısmını tepsiye yayıp üzerine ufaladığınız peynirleri kenarlara gelmeyecek şekilde ekleyip üzerine de kalan kadayıfları koyun. Sonrasında üzerine iyice bastırarak ocakta her iki tarafını da pişirin. Pişen künefeye ılık şerbeti dökün. Şerbet çektikten sonra üzerine toz fıstık serperek servis edin.

Ispanaklı Boraniye

MALZEMELER
Yarım kilo dana kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 bağ ıspanak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
750 gr tuzlu süzme yoğurt
4 diş sarımsak
4 su bardağı et suyu
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

Kuru nane
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Etleri tencereye koyup içine tuz ve su ekleyerek haşlayın. Soğanları ve ıspanakları doğrayın. Başka bir tencereye zeytinyağı koyup doğradığınız soğanları içine atarak kavurun. Kavrulduktan sonra ıspanakları ekleyip hafif pişirin. Üzerine haşlanan etleri ekleyin. Sarımsakları doğrayıp, pirinci yıkayın. Doğradığınız sarımsakları, yıkanan pirinçleri ve haşlanmış olan nohutları da ekleyin. Diğer tarafta yoğurdu bir kaba koyup haşlanan etin suyundan ekleyerek karıştırın. Sonrasında yaptığınız yoğurtlu karışımı da üzerine ekleyin. Etin suyu az gelirse malzemeler üste çıkacak şekilde et suyundan ekleyip pişirin. Piştikten sonra nane ve yağ yakıp üzerine dökerek servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.