Nursel'in Mutfağı 24 Şubat 2016 Çarşamba bölümünü izle - Nursel'in Mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi?

Anadolu'nun mükemmel lezzetlerini evinize sunan Show TV'nin sevilen yemek programı Nursel'in Mutfağı, güne güzel yemek tarifleri ile başlıyor. bir şehir bir mutfak konseptiyle çalışan Nursel'in Mutfağı, bugün Canakkale Mutfağı'ndan Nevin Hanım'a konuk oluyor. Peki Nursel'in mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi? Son bölümde neler oldu? Nursel'in Mutfağı son bölüm izle.

Nursel'in Mutfağı 24 Şubat 2016 Çarşamba bölümünü izle - Nursel'in Mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi?
24 Şubat 2016 Çarşamba 13:10

Nursel'in Mutfağı farklı konseptiyle Anadolu'nun muhteşem lezzetlerini evinizi getiriyor. Her gün Anadolu'nun farklı lezzetlerini ekrana getiren yemek programı Nursel'in mutfağı bugün Çanakkale'nin lezzetli mutfağına konut oluyor.

Postmodern Film Production'ın yapımcılığını üstlendiği Nursel'in Mutfağı, haftaiçi her gün 12.00'da Show TV ekranlarında izleyenleri ile buluşuyor. Her bölüm birbirinden güzel yemek tarifleri ile izleyenleri güzel sürprizler bekliyor.

Nursel'in Mutfağı bugün Çanakkale'nin mutheşem lezzetlerini hazırlayacak Nevin Hanım'ın mutfağına konuk olacak. Birbirinden lezzetli tariflerin hazırlanacağı Nursel'in Mutfağı'nda Nevin Hanım tecrübelerini ve el becerisini bugün yayınlanan programda izleyicilere sunacak.

Nursel'in Mutfağı'nda Çanakkale'den katılan Nevin Hanım izleyicilerine hangi lezzetleri sunucak bir bakalım,



ZENNİKO

MALZEMELER

Hamuru İçin;

7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
1 su bardağı zeytinyağı

İçi için:

1 kilo pırasa
200 gr lor peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Hamuru için unu bir kaba koyup üzerine tuz ve suyunu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 12 bezeye ayırın. Sonrasında tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları zeytinyağı ile yağlayıp 6 adet üst üste koyarak 2 tane üst üste dizilmiş hamur elde edin. Hamurları üst üste koyduktan sonra tekrar açın. İçi için, pırasaları ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı koyup üzerine doğradığınız pırasaları ekleyip kavurun. Kavrulan pırasalara lor peynirini de ekleyip birlikte kavurup altını kapatın. Sonrasında salçalı suyu için salça ve suyla bir sos yapıp pırasalara karabiber ile birlikte ekleyin. Açtığınız hamurun tekini tepsiye kenarları biraz uzun kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine yaptığınız iç harcı koyup diğer açtığınız hamuru buruşturarak yerleştirin. Alttaki ve üstteki hamurun kenarlarını birleştirip kıvırın. Son olarak pizza dilimi gibi kesip üzerine zeytinyağı sürüp fırına vererek 180 derecede pişirin.

TUMBİ

MALZEMELER


1 adet kuru soğan
2 tane patlıcan
3 tane domates
1 tane sivri biber
1 tutam maydanoz
1 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, pul biber, sıcak su
Sıvı yağ.

Sosu İçin;
2 tane domates rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI


Kuru soğanı doğrayın. Bir tencereye yağ koyup üzerine doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Patlıcan ve domatesleri soyup biberle birlikte ince ince doğrayın. Kavrulmaya başlayan soğanlara patlıcanları ekleyip kavurun. Sonrasında sivri biberi ekleyin. Domatesleri de ekleyip hafif pişirin. Piştikten sonra ince bulguru sıcak suyu tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip biraz demlendirin. Demlendirdikten sonra soğuması için biraz bekleyin. Bu sırada maydanozları doğrayın. Soğuduktan sonra maydanozu da ekleyip karıştırın. Tumbiden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp mercimek köftesi gibi şekil verip üzerine hafif bastırarak tepsiye dizin. Sosu için, 2 adet domates rendesini bir tavaya koyup üzerine de yağı ekleyip ocakta biraz karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz tumbilerin üzerine tek tek bu sostan koyarak fırına verip 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirin.

PEYNİR HELVASI

MALZEMELER


1 kg tuzsuz lor peyniri
200 gr. irmik (1,5 bardak)
700 g şeker (4 bardak)
1 yumurta sarısı
Sıvı yağ.

HAZIRLANIŞI

Lor peyniri bir tencereye koyup elinizle ufalayın. Ufaladığınız peynirlere yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Tencerenin altını yakıp peynirin sulanmasını bekleyin. Sulanan peynire irmiğide ekleyip biraz ocakta karıştırın. Son olarak toz şekeri de ekleyip eriyene kadar kaynatın. Yaptığınız helvayı ince bir şekilde bir kaba koyup üzerine de yağ sürüp bıçakla iz vererek 200 derecede fırına vererek pişirin.

GÖCE MANTISI

MALZEMELER

Hamuru İçin;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İçi İçin;
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kırık yarma
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin;
3 parça tavuk but
Tavuk suyu

Sunumu İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Kuru nane

HAZIRLANIŞI


İlk olarak butları tencereye koyup üzerine su ekleyerek haşlayın. Hamuru için, unu bir kaba koyup üzerine tuz ve su ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru biraz bekletin. Bu sırada iç harcı için, soğanı küçük küçük doğrayın. Bir tencereye yağ koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Kavrulan soğana kırık yarma, süt, karabiber ve tuz ekleyip biraz demlendirin. Beklettiğiniz hamuru ikiye bölüp açın. Açtığınız hamuru kare kare kesip üzerine iç harçtan koyun. Sonrasında kenarlarını birleştirip bir parmağınız önde bir parmağınız arkada şeklinde tutup,tuttuğunuz köşeleri birleştirerek iyice bastırıp kapatın. Kapattığınız mantıları tepsiye dizip 180 derece de fırına vererek pişirin. Bu sırada haşlanan tavukları didikleyin. Pişen mantıyı fırından çıkarıp üzerine yumuşayana kadar tavuk suyundan dökerek ocakta pişirin. Piştikten sonra üzerine didiklediğiniz tavukları koyup tereyağı yakarak pul biber ve nane de ekleyerek üzerine dökün.

GÖCE YAPIMI

3 su bardağı kırık yarma
2 su bardağı süt

Kırık yarmayı sütle birlikte yoğurun. Sonrasında bir kaba koyup fırına vererek pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğutun. Soğuduktan sonra ufalayarak bir beze serip kurutun.


Nursel'in Mutfağı programında 23 Şubat Salı gününde hangi tarifler yer aldı?

Nursel'in Mutfağı'nda geçtiğimiz bölümde Diyarbakır Mutfağı'na ev sahipliği yapıt. Uzak diyarlardan gelen Münevver Hanım, Diyarbakır'ın muhteşem lezzetlerini izleyicilere sundu. Münevver Hanım dün yayınlanan bölümde, Beli Bağlı, Portakal Tatlısı, Musul Aşı ve Ayvalı Kavurmalı Et tariflerini binlerce izleyicisine sundu. 

BELİ BAĞLI

MALZEMELER


1,5 kg kabak

Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç Harcı İçin;

Yarım kilo dana kıyma

2 adet kuru soğan

Bir tutam maydanoz

4 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Pul biber

Salçalı Suyu İçin;

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı salça

Yarım su bardağı sıcak su


HAZIRLANIŞI


Kabakları ikiye bölüp içlerini oyun. Sonrasında içlerini biraz tuzlayıp yağda kızartın. İç harcı için, soğanları doğrayın. Bir tavaya yağ koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Kavrulan soğanlara da kıymayı ekleyip ikisini birlikte kavurun. Tuz, pul biber ve karabiberi de ekleyip pişirin. Maydanozlardan bir kaç dal doğrayın. Üzerine salçayı ve doğradığınız maydanozları da ekleyip hepsini birlikte pişirin. Diğer tarafta salçalı suyu için, tencereye yağı koyup üzerine salçayı ekleyip kavurun. Kızaran kabakların içini yaptığınız iç harçla doldurun. Doldurduğunuz iki kabağı birbirinin içine geçirip maydanozlarla ortasını bağlayıp salçalı tencereye dizin. Kabakları bu şekilde dizdikten sonra üzerine sıcak suyunu ekleyip tuzunu da ekleyerek 10-15 dakika pişirin.

PORTAKAL TATLISI

MALZEMELER

Hamuru İçin;

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı sıkılmış portakal suyu

Yarım portakal kabuğu rendesi

Bir tutam tuz

İçi İçin;

1,5 su bardağı ceviz içi

1 tatlı kaşığı toz tarçın

4 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti İçin;

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Yarım limon

HAZIRLANIŞI


Hamuru için, unu bir kaba koyup üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Sonrasında portakal kabuğu rendesini de ekleyin. Portakalın suyunu ,tuzunu ve 1 su bardağı sıvıyağı da ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun. Şerbeti için, şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp bir kaç damla limon suyu sıkıp soğumaya bırakın. İçi için, ceviz içini, tarçını ve şekeri karıştırıp rondodan geçirin. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak içini açın. Açtığınız kısma iç harçtan koyup üzerini kapatarak tekrar yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları tepsiye dizip 180 derece de fırına vererek pişirin. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp soğuyan şerbete batırarak servis edin.

MUSUL AŞI

MALZEMELER

2 su bardağı yarma

2 su bardağı sumak suyu

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 bağ ıspanak kökü

5 dal ıspanak

2 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Pul biber

Karabiber

Tuz

HAZIRLANIŞI

Yarmayı yıkayıp düdüklü tencereye koyup üzerini de tuz da atıp haşlayın. Diğer tarafta soğanları doğrayın. Tencereye sıvıyağ koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Sonrasında ıspanak köklerini temizleyip ekleyin. Kavrulan soğanlara salça, pul biber ve karabiberi ekleyin. Haşlanan yarmaları suyuyla birlikte soğanlı tencereye döküp üzerine tuz ekleyin. Haşlanan nohutları da ekleyip üzerine bir kaç dal ıspanak doğrayıp ekleyin. Sumağı suya koyup 10 dk suda beklettikten sonra, sumağın sadece suyunu yemeğe ekleyin. Sonrasında hepsini birlikte pişirin.

AVYALI KAVURMALI ET

MALZEMELER


150 gr kuyruk yağı

1,5 kilo dana kuşbaşı

1 adet ayva

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Dana kuşbaşı eti tuzlayıp dinlenmesi için birkaç saat buzdolabında bekletin. Eti beklettikten sonra düdüklü tencereye koyup haşlayın. Diğer tarafta bir tavaya kuyruk yağını doğrayıp üzerine de yağı ekleyip tavada eritin. Haşlanan etleri çıkarıp suyunu süzüp soğuması için biraz bekleyin. Soğuduktan sonra eriyen kuyruk yağına ekleyip kavurun. Etler kavrulduktan sonra ayvayı 6 parçaya bölüp etlere ekleyip hepsini birlikte kavurun. 1 kepçe kadar haşlanan etin suyundan da ekleyip ağzını kapatarak pişirin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.