MHRS randevu ile online hastane randevu nasıl alınır? MHRS randevu alma nasıl yapılır? 182 ile hastaneden nasıl randevu alınır?

MHRS online randevu sistemi ile hastanelerden nasıl randevu alınır? MHRS randevu alma işlemi nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı MHRS randevu iptali nasıl yapılır? Alo 182 ile hastanelerden randevu alma rehberini Kamu Saati olarak sizler için hazırladık. Hastaneden randevu almak artık çok kolay.

MHRS randevu ile online hastane randevu nasıl alınır? MHRS randevu alma nasıl yapılır? 182 ile hastaneden nasıl randevu alınır?
09 Mart 2016 Çarşamba 13:37

 Sağlık Bakanlığının son yıllardaki en önemli hizmetlerinden biri olan Merkezi hekim randevu hizmeti yani MHRS, hastaların Bakanlığa bağlı belirli hastanelerden telefon ya da internet sitesi üzerinden MHRS randevu alma sistemini kapsıyor. Alo 182 hattını aradıklarında ağız ve diş sağlığı hastaneleri ve 2. 3. Seviye hastanelerden istedikleri bölüme ve doktora online MHRS randevu alınabilmektedir. Hastalar istedikleri hastane ve doktoru seçtikten sonra hastane randevu al seçeneğini onaylayarak diledikleri tarihte muayene olabilirler. Bu sistem ile hastanelerde oluşan gereksiz kuyrukların azalması ve hastaların zamanında muayene olmaları amaçlanmıştır. Online MHRS randevu sistemi ile hasta memnuniyeti daha üs seviyeye çıkarılmıştır. Türkiye vatandaşı olan herkesin yararlanabildiği merkezi hekim randevu sistemi ile bir gün sonraya kolaylıkla randevu almak mümkündür. 

Online MHRS Merkezi Hekim Randevu Sisteminin Yararları Nelerdir?

Önceki sistemde hastane randevusunun hastaneye gidildiğinde alınıyor olması, uzun kuyrukların oluşmasına ve uzun süre beklemeye neden olmaktaydı. Ancak Sağlık Bakanlığının yeni düzenlemesiyle birlikte hastane randevu al sistemi daha kolay bir işlem haline gelmiştir. Diğer yandan hasta verilerinin bir sistem üzerinde toplanması, sağlık alanındaki yeni gelişmeleri de mümkün hale getirmektedir. Hastaların giriş alo 182 hattını aradıklarında karşılarına çıkan canlı operatörün yönlendirmesi ile ihtiyaç duydukları hastane ve doktora randevu alabilmektedirler. Hastanın TC kimlik numarası talep edildikten sonra MHRS randevu sisteminden randevu alma işlemi devreye girer. Merkezi hekim randevu sistemi ile sağlık hizmetlerinin daha iyi seviyeye ulaştırılması ve hastaların şikâyetçi oldukları birçok hastane randevu al sorunlarının azalması imkânlardâhilinde gelişmektedir. 

mhrs randevu alma

MHRS Randevu Alma nasıl yapılır?

Merkezi hekim randevu sistemine telefon ile ulaşılabilecek numara 182’dir. Cep telefonu ve sabit numaralardan giriş alo 182 numarasını çevirerek MHRS randevu sistemi operatörlerine bağlanabilirler. Canlı operatörün randevu almak isteyen vatandaştan TC kimlik numarasını istedikten sonra, hastanın istediği hastane ve doktora en yakın tarih ve saatte randevu verir. Operatörün hastaya telefonda yardımcı olabilmesi için hastanın randevu istediği hastane ya da poliklinik ismini görevliye bildirmelidir. MHRS randevu sisteminde internet üzerinden de işlem yapılıyor olsa da, internetten randevu alma imkânı olmayanlar için giriş alo 182 hattı en kolay ve hızlı hastane randevu al seçeneklerinden biridir. Alınan randevunun iptal edilmek istenilen durumlarda 182 aranarak iptal edilmek istenen randevu bilgilerini görevliye verir ve görevli operatör ilgili randevuyu iptal eder. 

MHRS İle Online Randevu Alma İşlemi

Telefonla randevu almanın yanı sıra, ücretsiz ve daha hızlı olan online MHRS randevu sistemi ile hastalar internet sitesi üzerinden hastane randevu alabilirler. Öncelikle ilgili hastanelerin online randevu sistemine tıklayarak giriş yapma alanına gelebilirler. Online merkezi hekim randevu sistemi ile vatandaşlık bilgilerinin girilmesinden sonra, randevu alınmak istenen bölüm ve doktor seçimi yapılmalıdır. Vatandaşların randevuyu iptal etmek istediklerinde merkezi hekim randevu sistemine üyelik bilgileri ile giriş yaparak, randevu geçmişlerinden istedikleri randevuyu iptal edebilirler. 

Ülkemizde birçok kişi hastane randevu almak için MHRS randevu sisteminin online hasta kayıt sistemini kullanmaktadır. Online randevu sistemi sayesinde giriş alo 182 hattında çok fazla yoğunluklar yaşanmamaktadır. 

mhrs online randevu

MHSR Randevu Sistemi Nedir?

Vatandaşlar için sağlık alanında yararlı bir gelişme olarak, hastaların sağlık merkezlerinden randevu alma işlemini hastaneye gitmeden gerçekleştiren sistem merkezi hekim randevu sistemi olarak adlandırılır. Telefonla ya da internet sitesi üzerinden randevu alma kolaylığı ile hastanelerdeki hasta yığılmalarının önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Diğer yandan giriş alo 182 telefon hattı ile istenilen doktora ve tarihe randevu almak mümkündür. 

Hasta olan ve tedaviye ihtiyacı olan herkesin yararlanabildiği bu sistem ile birçok kişinin randevu alma işi birkaç dakika sürmektedir. Bu kolaylık sayesinde hastane randevu almak yerine telefonla canlı operatörler yardımıyla randevu alınabilir. Randevular bir gün sonraya alınabildiği gibi en geç 15 gün süreli olarak hasta kayıtları MHRS randevu sistemi ile alınmaktadır. 

MHRS Randevu Sisteminden Kimler Yararlanabilir?

Türk vatandaşlarının yararına sürekli geliştirilen MHRS randevu sistemi, TC vatandaşı olan herkesi kapsayan bir hizmettir. Bu sisteme ulaşmak için telefon ya da online iletişim araçları kullanılabilir. Giriş alo 182 hattını hasta olan kişinin kendisi ya da yakınları da arayarak randevu alabilirler. Bunun için hasta yakınının kimlik bilgilerinin görevliye iletmesi ile randevu kolaylıkla alınabilir. Kullanımı kolay ve pratik olan bir sistem olarak,  hastaların MHRS randevu sistemi üzerinden randevu almaları vakit kazandıran bir işlemdir. Telefonla randevu alma işlemi ücretli olsa da, hastaların ücretsiz randevu almaları için MHRS web adresini kullanmaları gerekiyor. Ancak MHRS’nin ücretsiz olması için acil arama kapsamında vatandaşların alo 182 hattını kullanmaları gerekmektedir. Hastanelerden randevu almak için Merkezi herkim randevu sistemi kullanılırken, aile hekiminden randevu alma işlemi de bu kapsam içinde yer almıştır. Hastanın aile hekiminden randevu alması için diğer randevu alma adımlarını uygulaması gerekir. 

MHRS Randevu Sistemi Mobil Uygulaması

Sağlık alanındaki birçok gelişme teknoloji ile aynı doğrultuda ilerlemektedir. Merkezi hekim randevu sisteminin birçok hastanın işini kolaylaştırmasının yanı sıra yeni çıkan bu sistemin mobil uygulamaları randevu alma işlemini daha da pratik hale getirmiştir. Akıllı telefon ve tabletlere yüklenen MHRS randevu sistemi mobil uygulaması sayesinde ücretsiz randevu alınabilecektir. Telefon ve online randevu alma işlemine ek olarak mobil uygulama üzerinden randevu işlemleri daha hızlı olacaktır. Uygulama marketlerden indirilen uygulama üzerinden hasta kaydı oluşturularak daha sonraki randevu iptalleri ve tarih ve hastane kontrolleri gerçekleştirilebilir. Gerekli adımları doldurduktan sonra en son aşamada hastane randevu al seçeneği ile birkaç tıkla randevu alma işlemi gerçekleşir. 

MHRS ‘den Daha Önce Alınan Randevuları Kontrol Etme

Birkaç sonraya alınan randevuları kontrol etme gereği duyulduğunda izlenecek adımlar oldukça basittir. MHRS randevu sisteminde her hastanın kendine ait bir üyeliğinin olması ve bu üyelik ile randevu işlemlerini yaptırması, bu işlemlerin üye sayfasında kaydedilmesini sağlıyor. Bu doğrultuda alınan randevu günü ve saati hakkında tekrar bilgi almak için MHRS giriş ekranından kimlik bilgileri ile giriş yaparak daha önce alınmış randevular görülebilir. Randevu detayları hakkında bilgi sahibi olurken, dilerseniz bu aşamalarla da randevuyu iptal etme hakkına sahipsinizdir. 

Birçok kişinin bu sistemi kullanmasına karşın halen pek çok kişinin bu sistemi varlığından haberi olmayabiliyor. Bu sebeple hastane randevu almak için hastanelerde kuyruk oluşturmak yerine evin rahatlığında bir tek TC kimlik numarası ile dilenen hastaneye randevu alınabilir. 

Alo 182 Hattı Ücretli mi?

Hastane randevusu almanın en kolay yollarından biri olan Alo 182 ücretli bir hizmettir. Alo 182 arandıktan sonra karşıdan bir canlı operatör bağlanmaktadır. Bu operatör aracılığı ile kimlik bilgilerinin verilmesi ile talep edilen hastane ve doktor için randevu alınabilmektedir. Bu hizmet karşılığı olarak, konuştuğunuz süre kadar ücret operatörünüzün tarifesine göre faturanıza yansıtılacaktır.

Alo 182 hattını ücretli kullanmak yerine MHRS web sitesi üzerinden online olarak hastane randevu alınabilir. Bu şekilde telefona bağlanamama gibi sorunları da yaşanması söz konusu değildir. Birkaç adımda ilgili yerleri doldurarak hastane randevusu alınmaktadır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.