Kenan İmirzalıoğlu kimdir? Oynadığı dizi ve filmler

Kenan İmirzalıoğlu, yayın tarihi yeni belli olan Mehmed Bir Cihan Fatihi'nde oynayacak. Fatih Sultan Mehmed'i canlandıracak olan Kenan İmirzalıoğlu kimdir? Oynadığı dizi ve filmler nelerdir? İşte ayrıntılarıyla hayatı...

Kenan İmirzalıoğlu kimdir? Oynadığı dizi ve filmler
11 Mart 2018 Pazar 16:10

Kenan İmirzalıoğlu, 20 Mart 2018 tarihinde ekranlara gelecek olan yeni dizi Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin başrol oyuncusu oldu. Oynadığı çoğu dizi ve film ile başarısını kanıtlayan İmirzalıoğlu, yeni dizide Osmanlı Devleti'nin en önemli padişahlarından Fatih Sultan Mehmed'i canlandıracak. Merakla beklenen dizinin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu kimdir? Oynadığı dizi ve filmler nelerdir? İşte ayrıntılarıyla hayatı...

Kenan İmirzalıoğlu kimdir?

18 Haziran 1974 Tarihinde Mustafa ve Yıldız çiftçinin oğlu olarak Ankara’nın Bala ilçesinde dünyaya gelmiştir. Üç çocuklu ailenin en küçük çocuğudur. Devşir adında bir abisi ve Yasemin adında bir ablası vardır. Kenan İmirzalıoğlu 12 yaşına kadar köyde yaşamıştır. 

İlköğretimini Bala da tamamlayan İmirzalıoğlu, Orta ve lise öğrenimi için Ankara’daki teyzesinin yanına taşınmıştır. Lise de okurken okulun basket takımında oynamıştır.

Kenan İmirzalıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde okumuştur. Üniversite okuduğu sıralarda mankenlik ajansına kaydoldu. Arkadaşlarının da teşvikiyle 1995 yılında Best Model of Turkey ( Türkiye’nin En İyi Modeli) yarışmasına katıldı ve Türkiye’nin en iyi erkek modeli seçildi. Ardından Best Model of The World (Dünya’nın En İyi Modeli) birincisi oldu. Best Model of The World yarışmasında birinci olan ilk Türk oldu.

1998 yılında ilk dizi teklifini almıştır. Osman Sınav’ın yönetmenliğini yaptığı Deli yürek dizisinde Yusuf Miroğlu karakteri ile başrol oynamıştır. Zeynep Tokuş, Emin Gürsoy, Ali Sümerli, Kürşat Alnıaçık ve Ebru Cündübeyoğlu başta olmak üzere güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan dizi dönemin en beğenilen dizilerinden olmuştur. İmirzalıoğlu, 2001 yılında Deli Yürek dizisinin devamı niteliğinde olan sinema filmi Deli Yürek: Bumerang Cehennemi’nde oynamıştır. Deli Yürek: Bumerang Cehennemi İmirzalıoğlu’nun ilk fimidir.

Kenan İmirzalıoğlu, Deli Yürek dizisi ve filmi bittikten sonra yabancı dil eğitimi içim Amerika’ya gitmiştir. Türkiye’ye dönünce birçok dizi ve film teklifi almıştır. 2003-2005 yılları arasında Durul Taylan, Yağmur Taylan, Alican Yücel’in yönettiği ve Uğur Yücel, Olgun Şimşek, Settar Tanrıöğen, Sinem Öztufan başta olmak üzere oyuncu kadrosundan oluşan Alacakaranlık dizisinde Ferit Çağlayan karakteri ile ekranlara dönmüştür. 

2004 yılında Uğur Yücel’in yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı Yazı Tura filminde rol almıştır. Filmin kadrosunu Alacakaranlık dizisinin oyuncularından oluşmaktadır. Yazı Tura filminde Cevher karakterine hayat vermiştir.

Osman Sınav, 1962 yılında gösterime giren Acı Hayat filmini dizi yapmaya karar vermiştir. Osman Sınav Acı Hayat dizisinin başrolü için Kenan İmirzalıoğlu’na teklif götürmüştür. Teklifi kabul eden İmirzalıoğlu dizide Mehmet Kosavalı karakterini canlandırmıştır. Selin Demirkan  ile başrolü paylaşmıştır.

Roger Christian’ın yönetmenliğini yaptığı ve  oyunculuğunu Omar Sharif, Peter O'Toole, Armand Assante yaptığı Hollywood yapımı olan Gılgamış filminde Enduki karakterini Kenan İmirzalıoğlu canlandırmıştır. Gılgamış filmi 2006 yılında vizyona girmiştir.

2006 yılında yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğanın yaptığı ve oyuncu kadrosunu Cansu Dere, Emin Boztepe, Engin Şenkan, Murat Kılıç ve Önder Erkan’ın oluşturduğu Yandım Ali filminde Kenan İmirzalıoğlu Yandım Ali karakterini canlandırmıştır.

2007 yılında Ömer Vargının yönetmenliğini yaptığı ve oyuncu kadrosunu Şener Şen, Aslı Tandoğan, İsmail Hancıoğlu oluşturduğu Kabadayı filminde Kenan İmirzalıoğlu Devran karakterini oynamıştır. 

2009 yılında Uğur Yücel’in yönetmenliğini yaptığı Ejder Kapanı filminde oynamıştır. Filmde Akrep Celal isimli bir başkomiseri canlandırmıştır. Ejder Kapan filmindeki diğer oyuncular Uğur Yücel, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvencidir.

2009-2011 yılları arasında Ezel dizisinde oynamıştır. Dizinin yönetmenliğini Uluç Bayraktar yapmıştır. Dizi ile aynı ismi taşıyan Ezel karakterini canlandırmıştır. Cansu Dere dizide Eyşan karakterini canlandırarak İmirzalıoğlu ile başrolü paylaşmıştır. 

2012 yılında Osman Sınav’ın yönetmenliğini yaptığı oyuncu kadrosunu Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Altan Erkekli oluşturduğu Uzun Hikâye adlı sinema filminde Ali karakterini canlandırmıştır.

2012-2014 yılları arasında yayınlanan Karadayı adlı dizide Bergüzar Korel ile başrolü paylaştımıştır. Karadayı dizisinde Mahir Kara karakteri ile ekranlara gelmiştir. Dizi için 4.000.000$ alarak Türkiye'de dizi oyuncusu olarak en yüksek ücreti almıştır.

İmirzalıoğlu, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi'nin kararınca "uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, "örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan beraat etmiştir. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı ertelemiştir.

Kenan İmirzalıoğlu, 29 Mayıs 2016 tarihinde Cunda Adası’nda kır düğünü ile Sinem Kobal ile evlenerek dünya evine girmiştir.

2017 yılında yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı ve Peyami Safa’nın öyküsü olan Cingöz Recai’i sinemaya uyarlamıştır. Cingöz Recai filminde Haluk Bilginer ve Meryem Üzerli ile başrolu paylaşmıştır. Filmde Cingöz Recai’yi canlandırmıştır.

2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisi ile tekrar ekranlara dönecek olan İmirzalıoğlu, dizide Fatih Mehmed Sultan karakteri ile ekranlara gelecektir. Mehmed: Bir Cihan Fatihi Dizisinin yönetmeni Cevdet Mercanlıdır. Oyuncu kadrosu; Kenan İmirzalıoğlu (Mehmed), Çetin Tekindor (Çandarlı Halil Paşa), Gürkan Uygun (Delibaş), Seda Bakan (Çiçek Hatun), Sedef Avcı (Gülbahar Hatun), Ertan Saban (İmparator Kostantin), İsmail Demirci (Şehzade Orhan), Altan Erkekli (Mimar Müslihiddin) oluşturmaktadır.

Kenan İmirzalıoğlu’nun Oynadığı Diziler:

1998-2002 Deli Yürek (Yusuf Miroğlu) 

2003-2005 Alacakaranlık  (Ferit Çağlayan) 

2005-2007 Acı Hayat (Mehmet Kosovalı) 

2009-2011 Ezel (Ezel Bayraktar)

2012-2014 Karadayı (Mahir Kara)

2018 Mehmed:Bir Cihan Fatihi (Fatih Sultan Mehmed)

Kenan İmirzalıoğlu’nun Oynadığı Filmleri:

2001 Deli Yürek: Bumerang Cehennemi (Yusuf Miroğlu) 

2004 Yazı Tura (Cevher) 

2006 Gılgamış (Enkidu)

2006 Son Osmanlı Yandım Ali  (Ali) 

2007 Kabadayı (Devran) 

2009 Ejder Kapanı (Akrep Celal) 

2012 Uzun Hikâye (Bulgaryalı Ali) 

2017 Cingöz Recai (Cingöz Recai)

Kenan İmirzalıoğlu’nun Aldığı Ödüller:

2005 Adana Altın Koza Film Festivali-En İyi Erkek Oyuncu (Yazı Tura)

2010 Sadri Alışık Sinema Ödülleri-Ayhan Işık Jüri Özel Ödülü (Ejder Kapanı)

2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

2010 37.Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

2013 4. Antalya televizyon ödülleri Dram dizisi en iyi erkek oyuncu (Karadayı)
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 6 yıl önce
Yeni dizi için doğru tercih olmuş.
Avatar
Akif - 6 yıl önce
Diziyi dört gözle bekliyoruz.