En güzel cuma mesajları, anlamlı ve resimli cuma mesajları

Cuma mesajları ile 17 Mart Perşembe akşamı başlayan cuma vakti için sevdiklerinize cuma tebriki gönderebilir, en güzel cuma mesajları ile onların cumalarını tebrik edebilirsiniz. Resimli cuma mesajları ve kısa cuma sözleri ile bu güzel güne özel bir anlam katabilirsiniz. Whatsapp cuma mesajları ve cuma sözleri haberimizde.

En güzel cuma mesajları, anlamlı ve resimli cuma mesajları
17 Mart 2016 Perşembe 22:57

En güzel Cuma mesajları Cuma günü Müslüman âlemi için mübarek günlerden bir tanesidir. Hz. Âdemin o gün yaratıldığı ve o gün cennetten çıkartıldığı yönünde hadisler de vardır. Cuma günleri Müslümanlar bir araya getir ve camilere gidip ibadet ederler. Cuma gününün faziletleri ile ilgili olarak çok sayıda bilgi bulunabilir. İşte bu mübarek günün hatırlanması ve hatırlatılması da önemlidir. Günümüzde telefonlar sayesinde hem cuma günü hatırlatmak hem güzel dilekler dile getirmek hem de karşıdaki insana hatırlandığını bildirmek çok kolay hale gelmiştir. 

Cuma Mesajı Yazarken Dikkat Edilecekler

Cuma mesajlarını hazırlarken kime göndereceğinizi belirlemek ilk adım olmalıdır. Özgün, kendinize ait bir mesaj olacaksa üzerinde biraz kafa yorulmalı. Ayrıca göndereceğiniz kişinin kim olduğu, mesajın kişisel mi yoksa toplu mesaj olarak mı gönderileceği de belirlenmelidir. Toplu mesajlarda genel bir anlam yüklenebilir ama kişisel mesajlarda kişiye özel dilekler dile getirilebilir. Eğer Arapça kelimeler kullanılacaksa yazım konusunda mutlaka dikkatli olunmalıdır. Düşüncelerinizi Whatsapp cuma mesajları şeklinde gönderecekseniz önce taslak olarak bir yazı veya ses kaydı hazırlamanız yararlı olabilir. 

Cuma Mesajı Göndermenin Anlamı Nedir?

En güzel cuma mesajlarını hazırlayarak sevdiklerinize yollamak; karşınızdaki kişileri mutlu edeceği gibi sizin de başkası için dua etme hafifliğini yaşamanıza yardımcı olur. Cuma gününe özel mesajlar yollamak hatırlanmak, hatırlatılmaktır. Özellikle de büyüklere, akrabalara böyle mesajlar göndermek büyük önem taşır. Karşıdaki kalbi mutlu etmek, gülümsetmek, duasını almak her Müslüman için önemli olmalıdır.

cuma mesajı

Mübarek Cuma Gününü Hatırlamak ve Hatırlatmak

İletişim kurmanın çok kolay olduğu günümüzde insanların birbirlerine ulaşabilmesi birkaç saniyelik bir olay haline gelmişken dinimizce de önemli olan cuma günü için dostlara mesaj yollamamak garip bir durum olabilir. Bu kolay iletişim çağında herkes birbirine kolaylıkla cuma mesajları gönderebiliyor. Cuma gününe özel gönderilen birkaç kelimelik mesajla insanlar cuma gününü hem hatırlıyor hem hatırlatıyor. En güzel cuma mesajlarını bularak ailenize, arkadaşlarınıza, akrabalarınıza birkaç saniye içinde gönderebilirsiniz. 

Cuma Mesajları Nasıl Gönderilir?

Cuma mesajları çeşitli birçok kanaldan gönderilebilir. Akıllı telefonlar sayesinde mail yoluyla bile gönderilmeleri mümkündür. Ayrıca bazı uygulamalarla mesajı görsel halinde hazırlayarak farklı uygulamalardan gönderme şansına da sahipsiniz. Whatsapp cuma mesajları için oldukça uygun bir uygulamadır. Çünkü Whatsapp cuma mesajlarını ister resimli ister yazılı ister sesli olarak yollama şansı sunar. Whatsapp cuma mesajlarına örnek olarak kendinize internet üzerinden birçok görsel ve yazılı medya bulabilme şansına sahipsiniz. 

Anneye Gönderilecek Cuma Mesajları

Anneler her zaman hatırlanmak ister elbette ama cuma gününe özel mesajlar almak onları daha fazla mutlu edecektir. Annelere varlıklarının kendiniz için büyük şans olduğunu bu şansı veren yüce yaradanın cuma günüyle ilgisini bir araya getirerek güzel mesajlar hazırlayabilirsiniz. Annenin eğer akıllı telefon kullanıyorsa Whatsapp cuma mesajlarından faydalanabilirsiniz. En güzel cuma mesajlarını hak eden anneleri unutmamalısınız.  

Fazilet ve üstünlüğün, ümmet üzerindeki kokusudur cuma günü. Tıpkı anne kokusu gibi... Hayırlı cumalar annem, mübarek cuma günü hürmetine Allah dualarını kabul etsin. 

Nurlu cumalar seninle olsun anneciğim. O güzel dualarını bizden esirgeme ve sen de dualarımızdasın.

Anneciğim, Allah seni de bizleri de haddini bilen, mahşer günü geldiğinde beraat edebilecek kullarından eylesin. Cuma günümüz mübarek olsun. 

Kalbin imanla, gönlün huzurla, kulakların dualar ile dolsun; cuman mübarek olsun annem.

Babaya Gönderilebilecek Cuma Mesajları

Babaların duasının evlatlar için çok önemli olduğu bilinmektedir. Babaların duasında olmak adına kendinizi her daim hatırlatmak ve babanızı hatırlamak önemlidir ama en güzel cuma mesajlarını hak eden babalara mübarek cuma gününe özel mesajlar yollamak da büyük inceliktir. Tıpkı annelere olduğu gibi babalara da Whatsapp cuma mesajlarından özenle hazırlanabilir. 

Babam, Allah bize seninle birlikte daha nice cuma namazları görmeyi nasip etsin. Cumamız mübarek olsun. 

Bize Allah inancını, ibadet etmeyi, dua etmeyi öğreten sensin babacım. Allah seni cuma namazına yetişen kimselerin bin şehit sevabına uygun görsün. Cuman mübarek olsun.

Cuma günü için duanın kabul olacağı bir an varmış. Allah senin dualarını kabul etsin; sen de bizi dualarından eksik etme babacım.

Arkadaşlara Gönderilebilecek Cuma Mesajları

Arkadaşlara gönderilebilecek cuma gününe özel mesajlarınızı, ayrıca aileye ve akrabalara da gönderebilirsiniz. En güzel cuma mesajlarından seçip toplu mesaj yoluyla mesaj atabilme şansına sahip olduğunuz gibi yine Whatsapp cuma mesajları olarak da yollayabilirsiniz. 

Yüce Rabbimiz, bu gün edilen en içten duaları, ibadetleri kabul etsin. İman eden herkesi cennetine kabul etsin. Hayırlı cumalar olsun.

Allah kendisine açılan elleri, kendisine yakın olmak için yönelen kalpleri, bükülen boyunları ve tüm içtenliğiyle yalvaran dilleri boş çevirmesin. Nurlu cumalar.

Kalpleriniz imanla, diller Kuran-ı kerim'le, kulaklar ezanla, evler bereket ve neşeyle dolsun. Bu cuma da Allah dua eden kullarını geri çevirmesin. Hayırlı cumalar. 

Kişiye Özel Gönderilebilecek Cuma Mesajları

Cuma mesajlarını kişiye özel göndermek düşüncesindeyseniz; bu işin oldukça zor olacağını baştan bilmelisiniz. Eğer kişi listenizdeki herkes için ayrı ayrı cuma mesajları hazırlayacaksanız; bu işe çok önceden başlamalısınız. En güzel cuma mesajlarını tamamen kendi içinizden geçen cümlelerle hazırlayabileceğinizi unutmamalısınız ama herkese tek tek cuma gününe özel mesaj göndermek de yazmak kadar zaman alacaktır unutmayınız. Kişiye özel mesajlar için farklı uygulamalar kullanmak da mantıklı olabilir. Whatsapp cuma mesajları hazırlamak ve göndermek için çok uygun bir programdır. Kişilere özel sesli mesaj yoluyla bile cuma mesajları hazırlayabilirsiniz. 

En Yeni Cuma Mesajları

Günümüzde her şey teknoloji ile halledilir hale geldiğinden; insanlar birçok işini bu şekilde yürütebiliyor. Doğum günleri, özel günler gibi kutlama gerektiren durumlarda mesaj yoluyla kutlama yapmak yeterli kabul edilebiliyor. En yeni cuma mesajları da tıpkı diğer özel günler gibi mesaj yoluyla gönderilebiliyor. Cuma gününe özel, en güzel cuma mesajlarını çeşitli uygulamalarla görsel, video ve ses kaydı şeklinde hazırlayabilirsiniz. Böylece klasiklikten kurtulmuş olursunuz. 

En Klasik Cuma Mesajları

Eğer teknolojiden uzak klasik bir telefon kullanıyorsanız ya da özel bir durum için iş yeri tanıtımı ve benzeri gibi bir durum söz konusu ise güncel yollarla cuma gününe özel mesaj yollamak yerine klasik yollardan yararlanabilirsiniz. Bunun için önceliğiniz telefondan kısa mesaj göndermek olabilir ama daha zahmetli ve maliyetli olarak kişilere en güzel cuma mesajlarını içeren kartlar postalanabilir. Cuma mesajları hatırlamanın bir sembolü olarak kabul edildiğinden; atlanmamasında yarar var. En güzel cuma mesajlarından birini seçip; kişi listenize kolayca yollayabilir; sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. 

Böyle mübarek bir günde Allah'ın melekleri tüm çevreni sarsın, ömrüne sağlık, kalbine iman dolsun. Hayırlı cumalar.

Allah'ın rahmeti, bereketi ve selamı tüm Müslümanâleminin üzerine olsun. Gün aydın, cuma gününüz mübarek olup; nurlarla dolsun.

Bugün, kalpten gelerek öyle bir dua edin ki; geçmiş günahlarınızın gözünden tövbelerin yüceliğinden yaşlar dökülsün. Yolundan çeviren şeytana karşı Rabbine sığın ki nefsin seni yakmasın. Hayırlı cumalar. 

Gizli gizli yalvaran, kalpten dileklerini dile getiren, günleri imanla dolan tüm Müslümanların cuması mübarek olsun. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.