Yunus Emre Aşkın Yolculuğu'na geri sayım

İlk sezonu geçen yıl ramazanda yayımlanan ve beğeniyle izlenen "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" dizisi2. sezonu ile sevenleriyle buluşuyor. 19 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak dizinin yayın kanalı TRT 1.

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu'na geri sayım
15 Ocak 2016 Cuma 13:37

İSTANBUL (AA) - Musa Alcan - İlk sezonu geçen yıl ramazanda yayımlanan TRT'nin dönem dizisi "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu"nun 2. sezonu 19 Ocak'ta izleyiciyle buluşuyor.

Mutasavvıf Yunus Emre'nin hayatını anlatan ve TRT 1'de gösterilecek dizinin yeni sezonunun tanıtımı dolayısıyla Beykoz Kundura Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısına dizinin oyuncuları, yapımcısı ve yönetmeni katıldı.

'İzleyici bıkmış durumda'

Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı işler ortaya koymaya gayret ettiklerini belirterek, "Bugün televizyon dünyası, aşk ve entrika hikayelerini, daha doğrusu toplumla hiçbir zaman örtüşmeyen hikayeleri devam ettiriyor. İzleyici, bence bundan bıkmış durumda. İnsanlar, Yunus'ta kendilerini, insan olmanın mücadelesini, gönül dünyasının açılabilme sırrını izleyecek. Bunlar, bu toprakların mayasında olduğu için izleyiciye aslında onun toplumsal hafızasını yeniden hatırlatacak" dedi.

'Herkes merakla bekliyor'

Yunus Emre'yi canlandıran oyuncu Yusuf Gökhan Atalay da çok özenle çalıştıklarını vurgulayarak, "Bu süreçte Yunus'un pişme dönemini, sınavlarını, aslında her insanın zina, şöhret, makam, para ve hırsla mücadelesini anlatacağız. Bunların üstesinden nasıl geldiğini ve nasıl Yunus Emre olduğunu anlatacağız. Sezonun yarısından sonra da yaşlılık dönemine geçilecek. Herkes de merakla bekliyor Yunus'un şiirlerini dillendirmemizi" diye konuştu.

Senaryosunu Mehmet Bozdağ ve İsa Yıldız'ın kaleme aldığı, "Tekden Film" yapımı dizide ayrıca, Baran Akbulut, Mehmet Çepiç, Ceyda Kasabalı ve Asuman Çakır gibi isimler rol alıyor.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.