Türkiye, turizmde dünyada altıncı sırada

Türkiye, Turizmde Dünyada Altıncı Sırada olduğu konusunda bildirildi, ancak yaşana gelişmeler şaşırtıcı.

Türkiye, turizmde dünyada altıncı sırada
12 Ocak 2016 Salı 21:35

Türkiye, Turizmde Dünyada Altıncı Sırada olduğu konusunda bildirildi, ancak yaşana gelişmeler şaşırtıcı Kültür ve Turizm Bakanı

Mahir Ünal'ın fuar alanını gezmesi Ünal'ın açıklamaları Kültür ve Turizm Bakanı Ünal Hollanda'da Ünal, Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'na katıldı Ünal: -"(Türkiye) turizminin dünyada altıncı sırada yer almasıyla yıldız ülke olarak önemli başarılara imza atmıştır" Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye'nin turizm sektöründe son 10 yılda üstün performans gösterdiğini belirterek, "(Türkiye) turizminin dünyada altıncı sırada yer almasıyla yıldız ülke olarak önemli başarılara imza atmıştır" dedi.

Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin, bugün başlayan uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'nda düzenlediği resepsiyona katılan Ünal, Türkiye'nin tanıtımına yönelik faaliyetlerinin etkin şekilde devam ettiğini söyledi. Turizmin çeşitlendirilmesi ve tüm yıla yayılması amacıyla uzun vadeli stratejilerle çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Ünal, şöyle konuştu: "Türkiye turizm sektöründe son 10 yılda üstün bir performans göstermiştir. (Türkiye) turizminin dünyada altıncı sırada yer almasıyla yıldız ülke olarak önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımıza ve etkinliklerimize edeceğiz. Hem turizmin çeşitlendirilmesi hem turizmin tüm yıla yayılması amacıyla uzun vadeli stratejilerimizle, işbirliğimizle, destinasyon yönetimimizle ve tanıtım anlayışımızla kamu-özel sektör işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda, ülke olarak 2023 hedeflerimize sektörün de katkılarını alarak ulaşmak için atılması gereken adımları hızlı şekilde netleştiriyoruz."

Ünal, her yıl Hollanda'dan Türkiye'ye giden turist sayısının yaklaşık 1,3 milyon civarında olduğuna işaret ederek, bu ülkenin Avrupa'da, Almanya ve İngiltere'yle birlikte Türkiye turizmi açısından en önemli üç pazardan biri olduğunu ifade etti. Hollandalıların Türkiye'deki kültür turları ve termal turizme yönelik taleplerinde de artış olduğunu kaydeden Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaptığımız pazar araştırmaları bize şunu gösteriyor ki, Hollanda'dan Türkiye'ye yönelik sadece güneş, kum, deniz değil, şehir gezileri, kültür turları, aktivite ve termal turizm talebi de gün geçtikçe artmaktadır. Türkiye'yi ziyaret eden Hollandalılar arasında memnuniyet oranı da çok yüksek. Ülkemize gelip misafirperverliğimizden son derece memnun olan Hollandalı misafirlerimizin her biri Türkiye elçisi gibi davranıyor. Çevrelerine ülkemizi tavsiye ettiklerini büyük bir memnuniyetle haber alıyoruz."

Konuşmasının ardından fuarı gezen Ünal, temasları kapsamında Hollanda Turizm Organizasyonları Birliği (ANVR) Başkanı Frank Oostdam, Corendon tur operatörü ortakları Yıldırar Karaer, Atılay Uslu ve üst yönetici Steven van der Heijden, Thomas Cook tur operatörü idari direktörü Carola Hoekstra ve TUI Nederland tur operatörü genel müdürü Arjen Kers ile de görüşerek sektöre ilişkin bilgi aldı. Bu yıl 46'ıncısı düzenlenen ve 17 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek fuarda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin 50'ye yakın kurum ve kuruluşun katılımıyla açtığı yaklaşık 750 metrekare büyüklüğündeki stantla en büyük katılımcılar arasında yer alıyor. Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin verdiği bilgiye göre geçen sene 117 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuarda, Türkiye, bağımsız katılan diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte yaklaşık bin 300 metrekarelik bir alanda temsil ediliyor. Bu konumuyla da Türkiye, fuarın en büyük katılımcılarından biri olarak gösteriliyor.


Etiketler; #turizm
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.