Ergüder Yoldaş hayatını kaybetti

70 ve 80'li yılların önemli bestecilerinden Ergüder Yoldaş hayatını kaybetti. Ölümünü oğlu Tunç Devrim Yoldaş duyurdu. Ergüder Yoldaş kimdir?

Ergüder Yoldaş hayatını kaybetti
25 Ocak 2016 Pazartesi 16:26

>Türk müziğine önemli katkıları olan besteci Ergüder Yoldaş, hayatını kaybetti. Sultan-ı Yegáh" isimli şarkının bestecisi olarak ün yapan Ergüder Yoldaş'ın vefat haberini oğlu Tunç Devrim Yoldaş "Babam Ergüder Yoldaş 25 Ocak 2016 saat 03:20'de, tedavi görmekte olduğu İzmir Özel Su hastanesinde aramızdan ayrıldı" ifadeleriyle duyurdu. Bir dönemlerin efsane müzisyenlerinden olan Ergüder Yoldaş, kısa bir süre önce yoğun bakıma kaldırılmıştı. Peki, Ergüder Yoldaş kimdir?

ERGÜDER YOLDAŞ KİMDİR?

70'li ve 80'li yılların önemli bestecilerinden biri olan ve bestelediği şarkılarla dönemine damga vuran Ergüder Yoldaş, 1976 yılında ses sanatçısı Nur Yoldaş ile evlendi. Usta müzisyenin özellikle "Sultan-ı Yegah" şarkısı Türk pop müziğinin unutulmazları arasında girdi. 1981'de bestelediği, eşi Nur Yoldaş'ın seslendirdiği Attila İlhan'ın şiiri Sultan-ı Yegíh 45'liği Türk popunda çığır açarken; Uluslararası yarışmalarda da birincilik kazanmasını sağladı. Ergüder Yoldaş, İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı. 1991 yılından sonra uzun süre İstanbul, Büyükada'da çöp adam olarak yaşamayı seçen Ergüder Yoldaş bir süredir KOAH hastalığıyla mücadele ediyordu. Nur Yoldaş, Ergüder Yoldaş'ın vefatını şu sözlerle duyurdu: "Bana eşi ve Öğrencisi olmam onurunu yaşatan, oğlumun babası ve torunum Ergüder'in dedesi... Kompozitör ERGÜDER YOLDAŞ'ı kaybettik çok üzgünüz"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.