Aydın Tansel kimdir? Aydın Tansel neden öldü?

70’li yılların en sevilen sanatçılarından olan Aydın Tansel kimdir? Aydın Tansel neden öldü? Aydın Tansel nerede hayatını kaybetti?

Aydın Tansel kimdir? Aydın Tansel neden öldü?
02 Nisan 2016 Cumartesi 09:49

70’li yılların en sevilen sanatçılarından olan Aydın Tansel dönme besteleri ve şarkılarıyla damga vurmuştur. Bodrum’daki evinde kalp krizi edeniyle hayatını kaybeden 71 yaşında olan Aydın Tansel sevenlerini yasa boğdu.

Şarkıcı ve bestekar olan Aydın Tansel’in uzun süre evinden çıkmaması durumunda meraklanan komşuları durumu polise bildirdi. Aydın Tansel’in Gümüşlük Mahallesi, Aktaş Tatil Sitesi’nde bulunan evine çilingir yardımıyla giren polisler Tansel’in yatağında hareketsiz yattığını gördü. İlk tespitlere göre ise Aydın Tansel’in kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirlendi.

Tansel 2 yıl önce Bodrum’a yerleşmiş ve buradaki belirli mekanlarda hayranlarıyla buluşmaya başlamıştı.Aydın Tansel’in ölüm haberi yakınlarını ve sevenlerini yasa boğarken son olarak 28 Mart tarihinde sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ise görenlerin duygulanmasına neden oldu.



AYDIN TANSEL KİMDİR?

Ankara’da dünyaya gelen Aydın Tansel, müziğe erken yaşlarda başladı. Tüm çocukluğunu Ankara Bahçelievler’de geçiren Aydın Tansel, Ankara Cumhuriyet Lisesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sumeroloji Bölümünden mezun oldu.

Üniversiteden mezun olmasının ardından Doğu Anadolu’da çeşitli yerlerde yapılan kazılarda görev alan Aydın Tansel, kendi yazdığı özgeçmişinde özellikle Kars’ın Ani harabeleri kazılarının hayatında yer ettiğini ve müziğe olan yaklaşımını şekillendirdiğini açıklamıştır. Bir süre sonra akademik yaşamını bırakan ve müziği seçen Aydın Tansel, şarkılar yazarak, kendi bestelerini seslendirmiştir. 

Lise yıllarında trio kuran ve profesyonel müzik hayatına geçiş yapan Aydın Tansel, daha sonra İstanbul'a taşınarak, Sezen Cumhur Önal ile plak çalışmalarına başladı. Çalışmaların ardından çıkardığı ilk kırkbeşlik olan “Genç Kızlar” büyük bir çıkış yakaladı ve Türkiye’de hit oldu. Bir çok kez Anadolu Turnesi yapan Aydın Tansel, siyah beyazlı televizyon yıllarında ilk canlı yayın yapan sanatçılardan biri oldu.

1976 Bulgaristan Altın Orfe Ses Yarışması'nda, uluslararası dalda 29 ülke arasında "Dünya Ses Üçüncü'sü" ünvanını alan Aydın Tansel, 1978 Eurovision Türkiye Elemelerinde finalist oldu. Daha sonra bir dönem ticarete atılan ancak aradığı hazzı bulamayıp tekrar müziğe dönen Aydın Tansel, sahne çalışmalarını hayatını kaybedene kadar sürdürmüştür. 2 sene önce Bodrum’a yerleşen Aydın Tansel, burada sahneye çıkmaya devam ediyordu. Aydın Tansel, bir kez evlenmiş, ancak evliliği kısa sürmüştür.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.